Pariski javni prevoz nebezbedan

Skoro svaki drugi Francuz se ne oseća bezbedno u javnom prevozu, posebno na širem području Pariza, prenosi danas pariski dnevnik Figaro pozivajući se na nove rezultate istraživanja javnog mnjenja.
Skoro svaki drugi Francuz se ne oseća bezbedno u javnom prevozu, posebno na širem području Pariza, prenosi danas pariski dnevnik Figaro pozivajući se na nove rezultate istraživanja javnog mnjenja.

Prema anketi udruženja Aksis, koji se bavi sistemom nadgledanja, 49 odsto Francuza se izjasnilo da se često oseća da nije bezbedno u javnom prevozu, posebno u metroima.

"Taj osećaj je posebno prisutan kod mlađih od 25 godina (59 odsto), kao i kod čestih korisnika istih linija gradskog i međugradskog metroa u Parizu", navodi se u studiji.

Rezultati navode da 43 odsto stanovnika izbegava uveče da koristi metro, a mnogi ne žele da budu sami u vagonu podzemne železnice ili na stajalištu.

Aksis navodi da osećaj nesigurnosti stvara i osvetljenje, čistoća stanice metroa. Putnici su sigurniji uveče kad ima još ljudi ili predstavnika bezbednosti.

Portparol Aksisa Fabris Mišel je naveo da je taj osećaj subjektivan, jer se to može osećati i ako đubre nije izbačeno ili kontejneri spaljeni, što navodi na zaključak da su tu možda prisutni neki huligani.

Francuska ima manje kamera za nadgledanje metroa nego brojne druge evropske zemlje. Francuska železnica SNCF navodi da ima 10.000 kamera u 400 železničkih stanica u Francuskoj.

  • 01.12.2013 15:57
    Najbezbedniji metro na svetu je beogradski!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja