Novosadski informativni portal 021

Život

Proslava 850 godina katedrale Notr Dam

U Parizu će za nekoliko dana početi proslava 850 godina od postojanja katedrale Notr Dam, dragulja gotske umetnosti, tačno 150 godina pošto ju je književnik Viktor Igo spasao od rušenja.

Vraćaju se londonski crveni dabldekeri

Sedmog decembra navršilo se tačno sedam godina od kada Londonom ne kruže čuveni crveni dabldekeri, ali bi njihov naslednik već na proleće mogao da se nađe na ulicama britanske prestonice.

Pivo kao lek od prehlade

Jedan sastojak piva može da zaštiti od prehlade pa i nekih ozbiljnih dečijih bolesti, tvrde japanski stručnjaci sa Univerziteta u Saporou.

Šta treba znati o hlamidiji

Ispitivanja su pokazala da veliki broj ljudi nikada nije čuo za tihu bakterijsku infekciju hlamidiju, niti da se ona prenosi polnim putem.

Cigarete pogoršavaju mamurluk

Svako ko je barem jednom u životu popio previše, zna kako je biti mamuran. Ipak, alkohol možda nije jedini uzrok tih napornih simptoma.

Kako su povezani pranje zuba i erekcija?

Muškarci koji često peru zube i time smanjuju rizik od oboljenja desni, imaju manji rizik od nastajanja problema u vezi sa erekcijom nego muškarci koji se ne brinu o higijeni usne duplje.

Kako da se ne sramotite u drugim zemljama

Mnoge zemlje u svetu imaju sasvim drugačiji bonton od onog na koji smo navikli. Pre nego što pođete na putovanje, potrudite se da naučite što je moguće više o kulturi naroda koji posećujete.

Zlatibor spreman za zimsku sezonu

Nova zimska sezona na Zlatiboru zvanično počinje otvaranjem ski centra Tornik od 20. do 23. decembra, a ako ne bude pravog snega obezbediće ga snežni topovi.

Nos zaista raste kada lažemo

Dvoje španskih psihologa sa Univerziteta u Granadi dokazali su da nas nos, baš kao i u priči o Pinokiju, zaista odaje kada lažemo.

Uskoro čokoladna vijagra

Švajcarski proizvođač čokolade "Berry Callebaut" namerava da prozvede poslasticu koja će uticati na libido poput vijagre.