Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Đurić: Ne postoji volja da se formira Specijalni sud

Neusvajanjem ustavnih amandmana koji bi omogućili formiranje Specijalnog suda za zločine OVK, poslata je poruka da ne postoji volja da se odgovorni za najmonstruoznije zločine kazne, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. 

Pajtić: Ne prestajemo sa mitinzima dok ne srušimo Vučića

Nekoliko hiljada članova i pristalica stranke prisustvovalo je miting Demokratske stranke pod sloganom "Osvetlimo Srbiju" u Zrenjaninu. Lider DS-a Bojan Pajtić poručio je da ova partija neće prestati sa organizovanjem mitinga "sve dok ne sruši Vučićev režim".

Tunis zatvara 80 džamija

Premijer Tunisa Habib Esid najavio je povećanje nivoa bezbednosti nakon napada u letovalištu Sus u kojem je ubijeno 39 ljudi, prenosi BBC. 

Bez produžavanja programa pomoći Grčkoj

Ministri finansija evrozone odbili su danas da produže program pomoći Grčkoj posle roka koji ističe 30. juna, pošto je Atina pozvala na referendum o predlozima kreditora.

Konfuzni zakoni Srbiju koštaju milione evra

Bivši vlasnici 14 preduzeća sa kojima je država raskinula kupoprodajne ugovore jer nisu poštovali njihove odredbe, prema pravosnažnim presudama domaćih sudova već mesecima od Agencije za privatizaciju naplaćuju nadoknade za aktivirane bankarske garancije.

U Iranu spaljeno 100 tona droge

Oko 100 tona droge zaplenjene u policijskim operacijama spaljeno je danas u Iranu u znak obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv droge, javila je zvanična novinska agencija Irna.