Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Beograd: Dan sećanja na holokaust

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić istakao je povodom današnjeg Dana holokausta, ustanovljenog prošle godine odlukom Skupštine grada, da je to podsećanje na 10. maj 1942. godine kada su nacisti proglasili da u glavnom gradu više nema Jevreja, kao i da je Grad obezbedio sredstva za obnovu kompleksa Staro sajmište.

Makedonija: Dva dana žalosti

Vlada Makedonije donela je na vanrednoj sednici odluku da nedelja i ponedeljak, 10. i 11. maj, budu Dani žalosti, zbog pogibije pripadnika bezbednosnih snaga u policijskoj akciji otkrivanja i razbijanja naoružane terorističke grupe u Kumanovu.

Zaplenjeno 1.000 detonatora

Nemačkom državljaninu u čijem je vozilu danas na graničnom prelazu Batrovci otkriveno 1.000 komada elektronskih detonatora za eksploziv, određeno je zadržavanje do 48 sati, saopštio je večeras MUP.

Građani Kumanova beže u Srbiju

U Preševu su večeras aktivirane sve službe za prihvat izbeglica iz Makedonije, koje beže od sukoba u Kumanovu, izjavio je predsednik Opštine Ragmi Mustafa.

Vajgl: Makedonija je na prekretnici

Stalni izvestilac Evropskog parlamenta za Makedoniju Ivo Vajgl ocenio je danas da sukobi makedonske policije sa naoružanim grupama u Tetovu predstavlaju prekretnicu i da bi njihova eskalacija ugrozila, ne samo stabilnost te države, nego i celog regiona.

Otvoren granični prelaz Preševo

Granični prelaz Preševo na makedonsko-srpskoj granici je potpuno prohodan i naši gradjani koji žele da napuste Makedoniju nemaju nikakvih problema, izjavila je drugi sekretar ambasade Srbije u Skoplju Dejana Đukić.