Indijski pobunjenici zarobili seljane da ne bi gradili most

Visoki indijski zvaničnik rekao je danas da je u toku akcija oslobađanja oko 250 seljana koje drže maoistički pobunjenici, u znak protesta zbog izgradnje mosta u centralnoj Indiji.

Visoki indijski zvaničnik rekao je danas da je u toku akcija oslobađanja oko 250 seljana koje drže maoistički pobunjenici, u znak protesta zbog izgradnje mosta u centralnoj Indiji.

Premijer indijske države Čatisgarh Raman Sing rekao je da su pobunjenici zarobili seljane iz sela Marenga i odveli ih u obližnju šumu. U prošlosti, pobunjenici su često otimali seljane kao taktiku pregovaranja kako bi naterali vlasti da ispune njihove zahteve. Oni su ih najčešće puštali neozleđene, pošto bi im zahtevi bili ispunjeni.

Sing je rekao da vlasti pregovaraju sa pobunjenicima, izrazivši uverenje da će seljani uskoro biti oslobođeni. Agencija AP navodi da je ovaj incident osramotio Singovu vladu, u trenutku kada indijsku državu Čatisgarh treba da poseti indijski premijer Narendra Modi. Policija je navela da incident nije u vezi sa Modijevom posetom i da je očigledno njegov cilj bio samo da seljani budu sprečeni da rade na izgradnji mosta.

Vlada države Čatisgarh pokušava da poboljša putnu infrastrukturu kako bi doprla do njenih neprohodnih džungli u kojima se kriju pobunjenici. Pobunjenici, koji kažu da ih inspiriše kineski revolucionarni lider Mao Cedung, više od tri decenije se bore u centralnoj i istočnoj Indiji, najčešće izvodeći iznenadne napade na vlasti. Oni zahtevaju veći udeo u prirodnim bogatstvima u toj oblasti i više posla za poljoprivrednike i siromašne.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet