Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ubio ga posle sudara

U okolini Vranja, nakon manjeg saobraćajnog udesa, jedan vozač je iz pištolja ubio vozača drugih kola.

Stali vozovi iz Beograda zbog štrajka

Radnici preduzeća "Nega kola", koji su tokom noći blokirali železničku stanicu Beograd i depo u Zemunu, jutros su omogućili saobraćaj vozova u železničkoj stanici Beograd, što znači da vozovi mogu da stižu u stanicu i da sa nje polaze.

"Neoplanta" najbolja po mišljenju publike na BITEF-u

Gran pri "Mira Trailović" na 48. Bitefu dobio je reditelj Oliver Frljić za predstavu "Aleksandra Zec", u produkciji HKD teatra iz Rijeke i Međunarodnog festivala malih scena iz Rijeke, saopštio je sinoć žiri na kraju festivala u Bitef teatru.

Spasen posle 12 dana u pećini

Spasilačka ekipa izvukla je na površinu španskog speleologa nakon što je 12 dana bio zarobljen na 400 metara dubine u pećini na severoistoku Perua.

Krkobabić u "Pošti Srbije" deli bonuse od 35.000

Generalni direktor "Pošta Srbije" Milan Krkobabić tražio je od Vlade Srbije da mu odobri isplatu bonusa zaposlenima iz dobiti firme za 2013. godinu koji bi iznosio u proseku 35.000 dinara za svakog zaposlenog u tom preduzeću.

Danas protest studenata Filozofskog fakulteta u Beogradu

Studenti Filozofskog fakulteta u Beogradu najavili su da će danas od 12 časova protestovati na Platou ispred tog fakulteta jer njegova uprava još nije odgovorila na njihove zahteve, koje su dostavili pre nedelju dana, o smanjenju cene prijave ispita i budžetskom finansiranju produžene godine.

Građani plaćaju kazne državnih organa

Državni organi i lokalne samouprave kažnjeni su sa skoro 15 miliona dinara zbog "skrivanja" informacija od javnosti i građana za poslednje četiri godine, što je ili tek treba da bude plaćeno budžetskim novcem, odnosno novcem građana.

Džihadisti oslobodili kidnapovanu decu

Džihadisti Islamske države (IS) danas su oslobodili više od 70 kurdske dece školskog uzrasta koja su kidnapovana u maju, na severu Sirije, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Uhapšen Majkl Felps

Višestruki olimpijski šampion u plivanju Majkl Felps uhapšen je zbog vožnje pod uticajem zabranjenih supstanci.

Dačić: U Srbiji najviše izbeglica

Srbija je država sa najviše izbeglica i interno raseljenih lica u Evropi, zbog čega joj je potrebna međunarodna pomoć, ocenio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.