Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zrenjanin: Tužbe zbog splavova

Građani Mesne zajednice Mala Amerika u Zrenjaninu najavili su danas pokretanje tužbi protiv odgovornih zbog odluke o postavljanju splavova na jezeru u centru tog grada.

Najezda Afrikanaca na Španiju

Više od 500 imigranata iz Severne Afrike pokušalo je u protekla dva dana čamcima da tajno uđe u Španiju preko Gibraltarskog zaliva, ali ih je španska spasilačka služba presrela.

Sombor: Voda ispravna za piće

Novi rezultati analize vode za piće u Somboru pokazuju da voda sa hidranata i vodovodne mreže odgovaraju zahtevima pravilnika, što je čini ispravnom za piće.

Uhapšena zbog krađe crkvenih donacija

Dve osobe od kojih je jedna osumnjičena za pljačku crkve u Staroj Pazovi, a druga za krađu vrednosti iz privatne kuće u Novom Slankamenu i pokušaj pljačke pumpe uhapšeni su u Sremskoj Mitrovici.

Nema duplih isplata za poplavljene

Direktor Kancelarije za obnovu Marko Blagojević kaže da će građani koji su od opštine već dobili novac za obnovu kuća oštećenih u poplavama od Vlade dobiti samo razliku do sume koja im pripada na osnovu kategorizacije.

Odobren eksperimentalni lek protiv ebole

Liberija, zemlja zapadne Afrike koja je pogođena epidemijom ebole, dobiće od SAD eksperimentalni lek, dok će se Svetska zdravstvena organizacija danas izjasniti o mogućnosti primene tog leka.