Vlasnik staforda oružjem na drugog vlasnika psa

Sinoć između 22 i 23 časa, na Bećarcu se dogodio incident kada je 34-godišnji vlasnik staforda potegao pištolj na vlasnika drugog psa.
Sinoć između 22 i 23 časa, na novosadskom Bećarcu se dogodio incident kada je 34-godišnji vlasnik staforda potegao pištolj na vlasnika drugog psa.

Staford je bio bez povoca i zaštitne korpe i napao je drugog psa.

Njegov vlasnik je tokom svađe koja je usledila zapretio pištoljem sugrađaninu čijeg je psa napao staford, a policija je brzo došla na mesto incidenta i kod njega pronašla pištolj sa mecima u okviru. Policajce je inače obavestila Komunalna policija koja se zatekla na licu mesta.

Kako je za 021 rečeno, on je saslušan, oduzeto mu je nelegalno oružje i protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja i nošenja oružja.

Policija će, osim krivične prijave, podneti i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, po osnovu člana 17. Zakona o javnom redu i miru. Inicijali osumnjičenog se nisu mogli saznati zbog nedavne odluke Biroa za informisanje MUP-a koja priopisuje u kojim slučajevima se mogu otkrivati inicijali ili puno ime osumnjičenog.

  • Ljubitelj pasa

    24.12.2023 22:42
    Pas za bobe nije dadilja
    Sve rase, svi mešanci, jedna su vrsta pasa – domaći psi. Ako je pas pas, ako je američki pit bul terijer rasa, a ne posebna vrsta psa, ako je bilo koji mastif rasa, a ne posebna vrsta psa, ili bilo koji drugi pas neprirodnih sklonosti, ne postoji nijedan razlog zašto sterilizacijom i kastracijom ne sprečiti dalje razmnožavanje ovih pasa. Ako je u redu da se na taj način reši problem uličnih pasa (a u redu je), zašto ne bi bilo u redu da se na isti način spreči razmnožavanje rasa koje nose neprirodni borbeni gen.

    Ne bi to bilo prvi put u istoriji da neka rasa pasa nestane. Neki mastifi i terijeri više ne postoje. Način na koji su nestali nepoznat je. Možda ubijanjem, ali to je apsolutno nedopustivo. Jedini ispravan, iako dugotrajan proces rešavanja problema postojanja ovakvih rasa je po principu CNR-a, samo se pas vraća kući, umesto na ulicu.Stari engleski buldog primer je rase koje više nema. Nastao je u Britaniji. Korišćen je u borbama s bikovima. Bio je težak oko 20 kg. Ukrštan je prilikom stvaranja mnogih drugih rasa za krvavi sport poput rase bul i terijer (Bull and terrier), pasmine koja takođe više ne postoji, i koja je takođe nastala u Britaniji, a koja je predak američkog pit bul terijera,stafordskog bul terijera,američkog stafordskog terijera i engleskog bul terijera.Kordobski borbeni pas (Cordoba fighting dog), rasa je koja više ne postoji. Nastala je u Argentini. Korišćen u borbama pasa. Imao je veliku toleranciju prema bolu i veliku želju za borbom do smrti.
  • Momak ns1

    18.08.2014 02:59
    imamo svi mobilne , slikajmo nasilnike nesavesne
    imate svi mobilne aparate sa kamerom, slikajte nesavesne vlasnike, i prijavite ih. Pogotovo slikajte pse i vlasnika ako seta psa bez povodca i korpe na njuski a veca rasa psa je u pitanju. Slikate nesavesnog vlasnika sa psom i napisete mesto, datum i vreme.
  • 17.08.2014 09:23
    Nadjite zivot
    Ne razumem zasto pisete sve i svasta o stafordima kao da su najgori na svetu, a verovatno vecina vas nema nikakvih iskustava, nego ste culi od nekoga ovo i ono i procitali 2 puta na vestima da je staford napao nekoga i odma imate lose misljenje. Da su stvarno stafordi takvi i da njihovo ponasanje ne zavisi od vlasnika u gradu bio bio haos ne bi se moglo izaci na ulice sa tim da u Novom Sadu ima preko 200 staforda... Vama je lakse da sedite kuci i mrzite ceo svet sa vaseg kompa nego da se prosetate i vidite stanje stvari na licu mesta. Uvek je bilo i bice losih stvari koje se desavaju ali vesti samo to i pisu tek kada izadjes iz caure vidis koliko lepih stvari se desava oko tebe!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.