Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Blagojević: Stiglo samo 300 rešenja

Direktor Kancelarije za obnovu Marko Blagojević izjavio je večeras da je do sada stiglo samo oko 300 rešenja za isplatu novca građanima čije su kuće oštećene u poplavama, iz 13 opština, iako ima novca za obnovu.

Igumanija: Šta je loše u puškama?!

"Iskreno se nadam da će policija doći što pre da vidi šta je to "neregularno i militantno" u našem kampu", kaže mati Efrosinija, igumanija manastira Novi Stjenik i rukovoditeljka dečjeg kampa na Kučajskim planinama.

Oko 3.500 radnika gradi autoput

Na izgradnji auto-puta u Srbiji na Koridorima 10 i 11, u proseku je dnevno angažovano oko 3.500 ljudi, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kina zabranjuje ugalj

Kineska prestonica Peking, koja je stalno obavijena smogom, predstavila je plan o zabrani korišćenja uglja do kraja 2020. godine.

Vođe navijača Zvezde uhapšeni zbog reketiranja

Ivan Bogdanov (34) i Marko Vučković (37), vođe najvijačke grupe Crvena zvezda, te njihovi prijatelji Miodrag Paljić (36), Slobodan Govedarica (39) i Stevan Arnautović (46) uhapšeni su jutros u Kotoru zbog pokušaja reketiranja u iznosu od 250.000 evra od Beograđanina M. D.

Novi tragovi u slučaju Tijane Jurić

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je danas da je potraga za nestalom devojčicom Tijanom Jurić (15) iz Subotice prioritet, kao i da ima nekih novih tragova koji bi mogli da pomognu da taj slučaj bude rešen što pre.

Jak zemljotres u Južnoj Africi

Najmanje tri osobe su povređene u zemljotresu jačine 5,3 stepeni Rihtera koji je danas pogodio centralni deo Južne Afrike, a osetio se i u Johanesburgu.