Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Overavaćemo ugovore kod notara, umesto u sudu

Za tri nedelje, na području 32 osnovna suda, vrata svojih kancelarija otvoriće 94 javna beležnika, koja su prekjuče u Skupštini Srbije položila zakletvu pred ministrom pravde Nikolom Selakovićem.

Zaplenjeno 170 aparata u kockarnicama na jugu Srbije

Policija je oduzela 170 aparata i 10 ruleta koji nisu posedovali odgovarajuće dozvole za rad, prilikom kontrole kockarnica više klubova na području Vranja, Vranjske Banje, Vladičinog Hana, Preševa i Bujanovca, saopštili su MUP i Ministarstvo finansija.

Sombor: Narodna kuhinja od 18. avgusta

Priprema i distribucija 500 kuvanih obroka za socijalno ugrožene Somborce počeće 18. avgusta, a podela 550 paketa prehrambenih proizvoda socijalno najugroženijim stanovnicima 15 somborskih sela biće organizovana u drugoj polovini avgusta, odlučili su članovi Gradskog veća.

Prva gej parada u istoriji Ugande

Gej aktivisti u Ugandi danas su izašli na ulice Kampale, na prvu Paradu ponosa, nakon što je ukinut sporni izuzetno oštar zakon protiv homoseksualnosti.

Evakuacija u Japanu zbog tajfuna

Japanske vlasti su, zbog tajfuna Halong koji prolazi kroz tu zemlju, naredile evakuaciju oko pola miliona ljudi koji žive u blizini naraslih reka. Zbog oluje je takođe otkazano stotinu letova.

Gvineja zatvara granice zbog ebole

Gvineja je danas zatvorila granice prema Liberiji i Sijera Leoneu u nastojanju da spreči širenje ebole, koja je dosad odnela skoro 1.000 života u te tri države.

Opala podrška nezavisnosti Škotske

Podrška nezavisnosti Škotske opala je posle nedavne tv debate, pokazali su rezultati ispitivanja javnog mnjenja koje je sprovela agencija "Survejšen pol".

"Od ponedeljka do 300 rešenja dnevno u Obrenovcu"

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će se od ponedeljka u Obrenovcu dnevno izdavati do 300 rešenja za isplatu materijalne pomoći posle poplava, kako bi do kraja avgusta bila podeljena svim građanima.

Teški metali u Jadru, preti ekološka opasnost

Teški metali, naneti muljem i vodom iz oštećenog jalovišta nekadašnjeg rudnika "Stolice" u Kostajniku kod Krupnja, stigli su do reke Jadar na lozničkom području, a stručnjaci upozoravaju da postoji mogućnost izlivanja opasnih materija u Drinu i Savu.

Nenad Čanak: Pastor sedi čak na četiri stolice

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak, na konstataciju da u rekonstrukciji pokrajinske vlade ne učestvuje Savez vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora, ocenjuje da Pastora to i ne interesuje.

DS protiv SNS: "Skrivanje ugovora" i "pljačkanje Vojvodine"

Demokratska stranka zatražila je danas od Vlade da objavi sve "ugovore, protokole, memorandume i druge akte u celosti", uključujući i ugovore koje su sklapale druge Vlade, vezano za projekte saradnje s Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Kao odgovor na ove zahteve demokrata, Srpska napredna stranka zatražila je od nadležnih organa da "hitno i bez daljeg odlaganja" odgovore na pitanje kako je lider DS i predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić "opljačkao Vojvodinu".

Pregovori o rekonstrukciji pokrajinske vlade od utorka

Pregovori o rekonstrukciji Pokrajinske vlade biće nastavljeni u utorak, potvrdio je šef poslaničke grupe LSV u Skupštini Vojvodine Branislav Bogaroški i istakao da bi predstavnici te stranke, DS i NDS trebalo da se dogovore o novoj politici u pokrajini.

Hoće li biti pravog leta?

Izgleda da će Srbiju definitivno ove godine zaobići tropske temperature, pošto narednih mesec dana neće biti toplije od 33 stepena.