Dve nove slikovnice za decu u izdanju Kreativnog centra

Kreativni centar, jedan od vodećih izdavača knjiga za decu u Srbiji, za najmlađe je pripremio dve simpatične i u svetu popularne slikovnice "Grozon" i "Grozonovo dete" Džulije Donaldson i Aksela Šeflera.
Kreativni centar, jedan od vodećih izdavača knjiga za decu u Srbiji, za najmlađe je pripremio dve simpatične i u svetu popularne slikovnice "Grozon" i "Grozonovo dete" Džulije Donaldson i Aksela Šeflera.

"Grozon" je priča u stihovima i govori o dovitljivom mišu koji, šetajući kroz "gust i taman gaj" izmišlja strašno šumsko čudovište Grozona i tako plaši svaku životinju koja bi da ga pojede. Iznenada se ispostavlja da Grozon i nije baš sasvim izmišljeno biće.

U "Grozonovom detetu", Grozončica ne posluša upozorenje tate Grozona da ne sme sama da ide u duboku šumu i odlučna je da se sama uveri u to da li je miš najstrašnije stvorenje u šumi.

Od kada je prvi put objavljena 1999. ova poema je prevedena na desetine jezika, štampana u preko 10 miliona primeraka mi po njoj su napravljene pozorišne predstave koje se igraju na Vesendu i Brodveju. Knjiga je jedna od najprodavanijih i najomiljenijih priča za laku noć u Velikoj Britaniji, a bibliotekari iz Britanije izabrali su je za jednu od deset najboljih slikovnica svih vremena i bila je izložena na izložbi "Svet kroz slikovnice" u Biblioteci grada Beograda prošle godine.

Knjiga je zasnovana na kineskoj priči o devojčici koja nadmudri tigra i ubedi ga da je ona strašna kraljica džungle.

Prema "Grozonu" je 2009. napravljen animirani film gde su glasove pozajmili Helena Bonam Karter, Robi Koltrejn i Džejms Korden a 2011. je snimljen i nastavak "Grozonovo dete". "Grozona" svom detetu čita čak i jedan od junaka serije "Doctor Who".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.