Deca izbačena iz autobusa u sred kišne noći

Kontrola na liniji 61 za Sremske Karlovce u četvrtak je iz autobusa izbacila troje dece kod Zanoša. Sve se dešavalo oko 22 sata, dok je padala kiša, na delu puta koji je potpuno neosvetljen.
Kontrola na liniji 61 za Sremske Karlovce u četvrtak je iz autobusa izbacila troje dece kod Zanoša.

Ništa ne bi bilo neobično, da se sve nije dešavalo oko 22 sata, dok je padala kiša i to na delu puta koji je potpuno neosvetljen i šumovit.

Nataša Jovanović, koja je bila u istom u autobusu i koja je pokušala da pomogne deci, kaže za 021 da joj je kontrolor zapretio da se ne meša da ne bi i nju izbacio napolje.

"Moja procena je da su deca imala 15-16 godina. Prvo se umešala jedna žena, a onda ja za njom. Rekle smo da treba da ih bude sramota i da ne možemo da poverujemo da tako nešto rade. Kontrolor mi je prišao i uneo mi se u lice i rekao da gledam svoja posla da ne bi izbacio i mene. Ja nisam imala para da uzmem deci kartu, a ostalima verujem da od šoka nije ni palo na pamet", priča Nataša i dodaje da nakon pretnje kontrolora nije znala šta da radi, pa je odustala i vratila se na svoje mesto.

"Izbacili su ih zato što nisu imala kartu, što je po meni adekvatna mera za nekog ko je odrastao, ali ne i za decu koja ne mogu da se brane u određenim situacijama. Mislim da je zaista neophodno da se nešto učini po pitanju izbacivannja maloletnika iz autobusa u noćnim časovima, pogotovo zbog nedavnih događaja i nestanka devojčice iz Bajmoka".

U GSP kažu da ispituju slučaj i da će kontrolor, ukoliko se utvrdi da se ponašao nedolično, biti kažnjen. Na pitanje kakva je procedura kada je u pitanju izbacivanje iz autobusa maloletnika bez karte, koji ni ne može da ima ličnu kartu, nadležni iz ovog preduzeća pozivaju se na slovo zakona koje kaže da putnik mora da ima važeću autobusku kartu, da ukoliko je nema ima mogućnost da je naknadno kupi, a ako ni to ne učini dobija opomenu, te je dužan da na prvoj narednoj stanici napusti vozilo.

Takođe, iz ovog preduzeća apeluju na građane da redovno kupuju karte, ali i na roditelje da svojoj deci omoguće da ako se voze autobusom imaju važeću kartu kod sebe. (G.Ć.)

  • Dugogodišnji vozač

    05.08.2014 17:03
    " Civilizacijski sunovrat "
    To reče jedan gospodin na tv. U dve reči je rekao sve, takvo je stanje u našem društvu. Jeste da zvuči nekorektno , izbacili decu u mrak , po kiši. Imao sam takvih na hiljade slučajeva ali više rano jutarnjih nego kasnije , nočnih i stvarno čovek ne zna kako da reaguje a da postupi adekvatno. Zavisi i od toga kakva je prva reakcija putnika koji nemaju kartu. Kako postupiti a da se to više ne ponovi. Evo sad ću vas pustiti ( mada na to nemamo pravo ) a vi više nemojte švercovati. A deca će , nećemo majstore, časna pionirska.Ako su malo kurpulentniji , njih dvoje , troje a vozač nije onda ne smeš ništa ni da im kažeš jer ćeš dobiti batine. Dodju na vrata pijani ko majke ( a to su verovatno negde besplatno pili celo veće ) pa traže da ih pustiš jer kao jadni nemaju para. Ima za cugu , cigare , mobilne , kompjutere i za sve ostalo a za kartu nema. Ko vas j... vi imate platu , ne znam kolku. Mislim da bi prvo mnogi roditelji trebali da se prevaspitaju. Takva iskustva mi ima snajka koja radi kao učiteljica. Roditelji dece koja su ozbilnjno nevasoipana dodju u školu i drže slovo nastavnicima. Da skratim, ako su dovoljno samostalnoa da idu u grad noću , da konzumiraju duvan i alkohol onda moraju i da snose posledice svog nekorektnog ponašanja. Da se ja pitam, odavno bi ukinuo javni prevoz. Moj brat nije 30 g ušao u bus a od njegovog poreza i poreza drugih gradjana se mora dotirati gras-u da bi se neko vozio džabe ili polu džabe. Dajte privatnicima da voze i gotova stvar, pa da vidimo ko će ući i voziti se bez karte.
  • ...

    05.08.2014 16:45
    Maloletni delikventi koji su izbaceni su mogli nekoga napasti, pitanje je da li je policija trebala da ih uhapsi?

    Neko je postavio pitanje sta im se moglo desiti kada su izbaceni iz autobusa na prvoj stanici jer imaju karte. Sta bi bilo kad bi bilo...

    Recimo, mogli su pozvati roditelje telefonom.
  • 04.08.2014 21:06
    Gde je policija
    Jeste tako ali nije tuda.Zamislite da je neko od te izbacene dece(fine dece,delikvenata,huligana,kako god) nastradalo po izbacivanju iz autobusa.Zamislite da ga je udario auto,da je kidnapovano,silovano,bijeno ,ubijeno...Ko bi onda bio kriv?Zasto kontrolori ne zovu policiju?Da su huligani razbili prozor,oteli vozacu pazar,pretili oruzjem...jel bi zvali policiju? Naravno da bi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.