Novi Sad i Vojvodina daju još 5 miliona evra za Žeželja

Železnica Srbije, Grad, Pokrajina i izvođač radova na gradnji Žeželjevog mosta dogovorili su se o nastavku radova na gradnji mosta.

Železnica Srbije, Grad, Pokrajina i izvođač radova na gradnji Žeželjevog mosta "Azvi-Tadei-Horta Koslada" dogovorili su se o nastavku radova na gradnji mosta.

Predstoji potpisivanje aneksa ugovora, kojim će se troškovi izgradnje povećati za pet miliona evra, a dodatna sredstva će obezbediti Novi Sad i Vojvodina. Pošto trenutno nema odluke o izdvajanju tih sredstava iz budžeta Grada i Pokrajine, pre samog aneksa će biti potpisan memorandum kojim će se garantovati isplata novca izvođaču radova.

Blic navodi da ukoliko memorandum bude potpisan danas ili u nekoliko narednih dana, radovi na izgradnji mosta će u punom obimu biti nastavljeni za mesec dana. Gradonačelnik Miloš Vučević potvrdio je da su pregovori teški, ali i da su pri kraju.

- Potpisujemo prvo memorandum, pa aneks, jer je ovo veoma važno pitanje za Novi Sad. Posle velikog sastanka u ponedeljak znaćemo više, moramo da vidimo i stav Pokrajine po tom pitanju - izjavio je Vučević.

Podsetimo da izgradnja uveliko kasni zbog problema sa dokumentacijom, dodatnih radova i spora Železnica Srbije i konzorciju AZVI oko troškova i da je most trebalo već uveliko da bude završen, a da su poslednje procene da će biti sagrađen krajem 2015. godine.

  • sven

    25.08.2014 23:41
    Radovi bi vec trebali biti zavrseni, ali zbog sporova kasne. Grad je spreman da pomogne i finansira nastavak obnove mosta, videcemo da li je Pokrajina.
  • -

    25.08.2014 17:21
    -
    racun za most poslati onom ko ga je srusio.
    pa zar nije jna digla most u vazduh?

    mislite da nato ne zna koji su most srusili
  • kosmopolit

    25.08.2014 14:31
    mostovi
    Mamlazi, Beograd se piše velkim početnim slovom, a svakako ima srazmerno manje mostova u odnosu na broj stanovnika ! Gde ste bili tog dana kad su srušili Žeželja ? Znam, dislocirani po svojim kućama na selu, al je tada bilo lako voziti po gradu, ali se teško disalo zbog dima iz rafinerije. "Anonimus" je u pravu, račun treba prikazati gospodi iz EU, pa neka odvežu kesu predpristupnih Fondova, kad su već bili lake ruke na okidaču ! Ako su zaboravili, treba ih podsetiti i dovesti malo da obiđu radove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti