Ovako preletači trguju glasovima naroda

Pokrajinska poslanica Svetlana Selaković dobila je za prelazak iz DSS-a u Pokret socijalista mesto zamenika direktora PIO Fonda.
Pokrajinska poslanica Svetlana Selaković dobila je za prelazak iz DSS-a u Pokret socijalista mesto zamenika direktora Republičkog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, saznaje 021.

Ona je inače izabrana za poslanicu u Skupštinu Vojvodine na izborima održanim 2012. godine, po proporcionalnom izbornom sistemu, sa izborne liste Vojislava Koštunica.

Selakovićeva (57), advokat iz Novog Sada, pre dolaska u DSS bila je u G17 plus. Njen prelazak je samo jedan u nizu primera da političari ne mare mnogo za ideologiju niti građane, već isključivo za lične interese. Ona je političku karijeru počela u pokretu demokratske orijantacije, potom je bila u krajnjoj desnici, da bi sada našla za shodno da će joj biti dobro u levičarskoj partiji nekadašnjeg julovca.

Iz G17 je otišla kada je došlo do raskola u novosadskom odboru, a od DSS je kasnije dobila da zastupa javna preduzeća gde su direktori iz te stranke poput GSP-a ili Tržnice.

Sem Selakovićeve i Zoran Tanasković je juče menjao stranački dres i završio u Vulinovoj partiji u koju je prešao iz Demokratske stranke. Predsednik vojvođanskog odbora DS Miroslav Vasin kaže da je Tanaskoviću ponuđeno da to učini u zamenu da postane notar u opštini Plandište i podsetio na česte prebege poslanika, čak i u one stranke za koje građani Vojvodine "nisu ni pomislili" da treba da glasaju poput Pokreta socijalista, Treće Srbije ili Srpskog pokreta obnove.

"Ako neko smatra da je dobro da stranke postanu parlamentarne bez izbora, onda ne znam gde ćemo završiti", rekao je Vasin.

Socijalisti: Raspišite izbore

Pokrajinski odbor Pokreta socijalista zatražio je od Vasina da se raspišu vanredni izbori za pokrajinski parlament. Navode da su iznenađeni ponašanjem Vasina koji je, kako tvrde, zarad golog opstanka u fotelji pokrajinskog sekretara spreman da o svojim političkim protivnicima javno iznosi laži.

"Vasin dobro zna da je Pokret socijalista stranka koja je parlamentarna na svim nivoima od republičkog, preko pokrajinskog, do velikog broja lokalnih parlamenata, na poslednjim pokrajinskim izborima osvojio dva poslanička mandata, jedan po proporcionalnom, a drugi po većinskom izbornom sistemu. Za koga su glasali ti ljudi ako ne za Pokret socijalista?", navodi se u saopštenju.

  • Nama

    29.10.2014 10:54
    će
    Nama će da smanjuju plate, dok oni na vlasti mogu da rade šta hoće, I to pogotovo ovako male strančice koje sigurno census ne bi prešle da same izađu na izbore bilo Republičke, Pokrajinske ili Lokalne.
  • Eto

    29.10.2014 10:52
    nam
    Ministar rada gospodin Vulin kako licemer radi I teroriše radnike, on će nama radnicima da uskraćuje prava, da donosi navodnu "zabranu zapošljavanja ", koja se na njega I njegove partijske kolege očigledno ne odnosi.

    ĐUBRAD jedna
  • Lepa

    29.10.2014 08:31
    časno


    Svaka čast Milenku Jovanovu na odličnom komentaru.DSS.u je sasvim svejedno da li će gospodja Selaković da ćuti u DSS ili u SNS.Ona ćuti, li ćuti.Za debele pare, a vi penzioneri i gradjani razmišljajte o tome kako ćete da preživljavate sa deset odsto manjim primanjima. Za to ste glasali.Eto vam ga.Nikad bolja i nikad poštenija nam vlast .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.