Posle 26 godina Biblioteka Matice srpske dobija novog direktora

Trenutni direktor Sterijinog pozorja Selimir Radulović od juna će preći na poziciju direktora Biblioteke Matice srpske, saznaje 021.
Trenutni direktor Sterijinog pozorja Selimir Radulović od juna će preći na poziciju direktora Biblioteke Matice srpske, umesto sadašnjeg direktora Mira Vuksanovića koji odlazi u penziju, saznaje 021.

Radulović je inače već dao ostavku na trenutnu poziciju, a prema našim saznanjima, sačekaće da prođe ovogodišnje Sterijino pozorje koje počinje 25. maja nakon čega će preći na novo radno mesto.

Upravni odbor Matice Srpske pre 10 dana je i zvanično prihvatio njegovu kandidaturu za mesto novog direktora Biblioteke.

Akademok Miro Vuksanović je inače na mestu direktora Biblioteke Matice srpske od 1988. godine, što je najduži upravnički staž u najstarijoj nacionalnoj biblioteci. Rešio je statusna pitanja ustanove, otvorio nove čitaonice, započeo primenu elektronskog kataloga, napravio virtuelnu biblioteku, a biblioteka je za vreme njegovog mandata uvećana za 1.200.000 publikacija. Dobitnik je brojnih književnih nagrada, a za roman "Semolj zemlja" 2005. godine dobio je NIN-ovu nagradu.

Ko će biti novi direktor Sterijinog pozorja još nije poznato.

  • Šešir profesora Radulovića

    30.04.2014 09:47
    Zašto ne raspišete konkurs, kako je država obećala da će tako raditi, nego da se stalno isti ljudi premeštaju sa funkcije na funkciju kao da ih je majka sa tim rodila. Opet ista priča, svuda ista lica, teške veze, jednom direktor/selektor/menadžer i tzv kulturaš uvek na poziciji. Sumnjiv kvalitet i zgodan preokret u svakoj situaciji. A mladi da idu iz ove tužne i ružne zemlje...
  • Jadi

    29.04.2014 21:52
    Mladog Vertera
    Cestitam!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.