Putari otkazali štrajk

Danas je otkazan najavljeni generalni štrajk u JKP "Put".
Danas je otkazan najavljeni generalni štrajk u JKP "Put".

Na osnovu pregovora predstavnika osnivača preduzeća, rukovodstva i sindikata, a u cilju nastavka procesa rada preduzeća i obustavljanja najavljenog generalnog štrajka postignut je sporazum da se isplati prvi deo avgustovske plate do kraja današnjeg dana, da se drugi deo avgustovske plate isplati najkasnije do 15. novembra, da se buduće isplaćuju minimalno jedna zarada na mesečnom nivou, da se uz svaku zaradu isplati i najmanje jedan putni trošak, da se isplati regres za tekuću godinu do 31. decembra, da osnivač usvoji novi cenovnik za 2015. godinu. do kraja ove godine, da osnivač nađe rešenje saniranja tekuće likvidnosti preduzeća.

Zaposleni će u ponedeljak nastaviti sa svojim redovnim aktivnostima na održavanju saobraćajnica, saoopšteno je iz Informativne službe JKP "Put".

Podsetimo, štrajk putara je bio najavljen za ponedeljak, je su sindikati naveli da preduzeće "jednostavno umire", jer je svakodnevno u blokadi računa od strane dobavljača, pa i pored puno radnih zadataka, nije u mogućnosti da ih izvršava, jer je često u zastoju, zbog nedostatka energenata.

U Putu su štrajkovi postali redovni zbog kašnjenja u isplati plata, dok je blokada računa preduzeća takođe svakodnevica. Gradska uprava je donela odluku da se ovo preduzeće rekonstruiše, a u planu je i otpuštanje više desetina radnika.

Restruktuiranje preduzeća nije još počelo jer Gradska uprava nije još donela neophodne odluke. Danas je najavljeno da će u ovom preduzeću uslediti nakon rebalansa budžeta koji se još priprema.

  • marli

    02.11.2014 10:56
    @as
    kakav si ti pametnjakovic,mislim da zasluzujes mesto premijera Srbije,ako ne to barem gradonacelnika.
    steta da takav strucnjak propada nezaposlen.
  • Radisa

    01.11.2014 19:42
    @Posmatrac
    Ti sledeci put pre nego odvalis neku glupost prvo proveri neke cinjenice ili konsultuj nekoga ko zna nesto o temi o kojoj pises.
    1.To sto pises da put ne dobija poslove je ortodoksna budalastina, Put dobija skoro sve poslove u gradu i zbog raznih faktora odredjene poslove daje podizvodjacima,nekada je to neciji licni interes,nekada interes firme (ako ne moze da stigne da uradi sve poslove na vreme a prihvatila ih se logicno je da ce dati nekim podizvodjacima da odrade da nebi oni placali penale zbog prekoracenja rokova) i trenutno zbog situacije u kojoj se nalazi sama firma.
    2. Ovo sto si napisao da ce opet stradati jadni radnici,zanima me konkretno na kakvo si to stradanje mislio pa da ti dam odgovor i na to.
  • 01.11.2014 16:03
    posmatrac
    Zalosno je sto ce i ovde opet stradati neduzni radnici, oni sto kopaju, asfaltiraju, rade po zezi i ledu. Nece sigurno to ici po plecima onih koji su u menadzmentu, koji su u administraciji iako ih ima previse, a koji su zaposljavani poslednjih godina po partijskim linijama.Pitajte kome se daje posao u ovom gradu, ne daje se Putu, daje se raznim privatnim dodjosima koji se tale sa ko zna kim.Tako su i propali i to svi znaju. TPitajte radnike da li imaju za autobus i za kiflu svakog dana. Nemaju, to nije retoricko pitanje, to je nasa stvarnost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.