Sekopak danas informiše posetioce Štranda o reciklaži

Sekopak patrola će danas na Štrandu razgovarati sa posetiocima o načinu i pravilima odlaganja plastične, staklene, limene i kartonske ambalaže.
Sekopak patrola će danas na Štrandu razgovarati sa posetiocima o načinu i pravilima odlaganja plastične, staklene, limene i kartonske ambalaže.

 

To je nastavak akcije "Za čistu plažu, vašu ambalažu u reciklažu!" koja je počela 4. juna na Štrandu, a koju su pokrenuli "Gradsko zelenilo", Sekopak, preduzeće za reciklažu plastike Greentech i Recan, fond za reciklažu limenki. U tu svrhu na novosadskoj plaži postavljene su namenske kante za odlaganje ambalažnog otpada koje je donirao Sekopak.

Cilj ovih akcija je podizanje svesti kod građana o reciklaži i primarnoj selekciji.

"Sekopak" je kompanija koja se zalaže za implementaciju zakonske regulative u oblasti upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom u skladu sa propisima EU, kroz uspostavljanje integrisanog sistema za sakupljanje i tretman svih vrsta ambalažnog otpada u Srbiji.

  • Ja

    09.07.2015 08:49
    Ma jednostavno
    Povećati cene svih pića koja se pakuju u limenke i PET za 10 dinara koje dobiješ nazad kad ambalazu vratiš u prodavnicu i ostadoše skupljači bez posla, ulice čiste, kontejneri nerazvaljeni.
  • 03.07.2015 10:01
    Baterije
    Svaka čast za akciju podizanja svesti građana za razdvajanje ambalažnog otpada. Mic po mic i stići čemo do razdvajanja komunalnog jednog dana.

    Novosađanka, baterije bi trebalo da mogu da se predaju u Maksiju u Bazaru. Proverite.

  • novosađanka

    03.07.2015 07:52
    Baterije?
    A, gde mogu da odnesem baterije...svakojake....male, od tabelta...Bilo je ranije u Merkatoru ali više nema. Rapistivala sam se...ali, mrka kapa. :-( I dalje ih čuvam, nadajući se da će se situacija popraviti u NS-u.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.