Treća Srbija optužila Pajtića za zloupotrebu sindikata

Skup ispred Gradske kuće koji su sindikati organizovali u petak zbog otpuštanja 19 radnika Informatike organizovao je Pajtićev kabinet, tvrde u Trećoj Srbiji.
Skup ispred Gradske kuće koji su sindikati organizovali u petak zbog otpuštanja 19 radnika Informatike organizovao je Pajtićev kabinet, tvrde u Trećoj Srbiji.

Oni tvrde da Pajtić direktno učestvuje u organizovanju i sprovođenju navodno sindikalnih protesta u Novom Sadu.

"Ovo je više nego jasno kada se ima u vidu da su svi zaposleni u zgradi Izvršnog veća dobili jasna upustva da moraju da prisustvuju protesnom skupu na Trgu slobode. U ime Bojana Pajtića zaposlene je na protest pozvao Novak Vrbaški, kao predsednik sindikata zaposlenih u Izvršnom veću. Podsećanja radi, u Izvršnom veću rade mahom zaposleni za vreme petnaest godina vladavine Demokratske stranke, te nije teško zaključiti da je i sindikat potpuno u rukama te stranke", piše u saopštenju.

Treća Srbija je ujedno pozvala sve članove sindikata "da ne nasedaju na političke provokacije i da ne dozvole da budu izmanipulisani od onih koji su doveli do otpuštanja više od milion ljudi u Srbiji i koji su naše društvo i državu i doveli u položaj u kojem se danas nalazi".

Podsetimo, radnici Informatike, kojima su pre 10 dana uručena rešenja o otkazu, okupili su se u petak najpre ispred Skupštine grada, a potom i na Trgu slobode gde su im se pridružili radnici drugih javnih preduzeća. Procena je da je na protestu bilo oko 300 ljudi, a radnici su poručili da iza njih ne stoji nijedna politička partija i da su otkaze dobili jer su mislili svojom glavom. Takođe su naveli da nisu pristali na ucene i da nisu hteli da se učlane u Treću Srbiju.

  • Tea

    02.04.2015 06:07
    neuropsihijatrijski pacjenti
    Svi clanovi ove male, ali veoma opasne organizacije, sto se zove Trecom Srbijom su za ustanove zatvorenog tipa, sto za ludnice, sto za zatvore. A gospodja koja je ikonopisac je radila pre godinu dana u Lisju, kad je tamo dobila otkaz jel je visak radne snage, naravno kao i svi ostali iz Trece Srbije neradnici i lopovi, onda su svi presli u Informatiku. E Milose Vucevicu jadna li ti majka!
  • Ma

    01.04.2015 11:36
    samo vi trubite
    Svi odgovorni u Trećoj Srbiji će završiti u zatvoru, jer se ovde ne radi samo o prekršajima i privrednim prestupima nego i o krivičnim delima koje su izvršili rukovodioci Treće Srbije u preduzećima koja vode.

    Šta će ovim jadnim ljudima Pajtić, ono što vi gospodo iz Treće Srbije radite običnim vrednim radnicima koji nisu pripadnici ni jedne političke stranke je sramota, i nadam se da ćete za sve odgovarati pred pravosudnim organima.
    Izbacili ste inženjere a zadržali ikono pisce sram vas bilo.
  • NemanjN

    30.03.2015 22:04
    kgjbwlrugbnuhwu9h
    Pa dokle više ta Treća Srbija??? Izbori što pre!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.