Udovičić posetio Sportski savez Vojvodine

Ministarstvo sporta nastaviće da ulaže u razvoj sporta u Vojvodini, a bitan deo će regulisati najavljivane izmene i dopune Zakona o sportu, naglasio je ministar ovog resora Vanja Udovičić.
Ministarstvo sporta nastaviće da ulaže u razvoj sporta u Vojvodini, a bitan deo će regulisati najavljivane izmene i dopune Zakona o sportu, naglasio je ministar ovog resora Vanja Udovičić.

On je u prvoj, neformalnoj poseti Sportskom savezu Vojvodine rekao da sledi niz formalnih sastanaka kada je reč o unapređenju sporta u zemlji, a Vojvodina će biti važan deo tih događanja.

"Kako bismo znali šta treba da se unapredi, moramo da slušamo šta nam sami sportisti govore. Oni na najbolji način mogu da sugerišu kakve su potrebe sportista", rekao je Udovičić.

On je naveo da je plan Vlade da se što pre izađe sa izmenama i dopunama postojećeg Zakona o radu, s obzirom na to da se sport bitno izmenio od vremena kada je zakon prvobitno donesen, do sada. "Sada imamo i Zakon o dopingu, koji je preventivne prirode i služi da se reguliše i pospeši zdravlje sportista. Ali da bismo sistemski radili na unapređenju sporta u zemlji, trebaju nam sportisti i njihovi pogledi na situaciju", rekao je on.

Na pitanje da li će se raditi na izgradnji sportske infrastrukture, Udovičić je rekao da se na tome uveliko radi, što potvrđuje nova atletska staza u Vršcu, kao i radovi na izgradnji paraolimpijskog centra u Zrenjaninu, koji bi trebalo da ima regionalni karakter, kao jedini te vrste na Balkanu.

"Osim toga, bitno je da novim izmenama zakona omogućimo da svi sportski centri budu dostupni, a članarine niže. Štaviše, u poslednje vreme se najviše i radilo na razvijanju sportskih centara u Vojvodini", naglasio je on.

Neformalnom dočeku ministra Udovičića prisustvovao je predsednik Upravnog odbora Sportskog saveza Vojvodine Darko Parežanin, koji je kazao da se od dolaska Udovičića na mesto ministra sporta umnogome poboljšao odnos tog saveza i resornog ministarstva.

"Mesecima smo u kontaktu sa ministrom i očekujemo da će ovaj odnos povezati sportiste i kolege iz pokrajine i zemlje", naveo je on.

Prema rečima Udovičića, nova Strategija razvoja sporta trebalo bi da se u narednih desetak dana nađe pred poslanicima u Skupštini Srbije, a trebalo bi strategijski regulisati i oblast školskog sporta. "Nažalost, ova oblast u ranijim pokušajima nije mogla da bude regulisana jer je u vezi i sa Ministarstvom prosvete", rekao je Udovičić. (Gorica Nikolin)

  • Anonimus

    21.10.2014 06:48
    ?
    Ko je gospodin u beloj košulji na drugoj fotografiji?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.