Zbog prodaje ručnih radova preti joj zatvor

Beograđanka Anđa Zečević (67) čeka rešenje o odlasku u zatvor, jer nema novca da plati kaznu od 5.000 dinara koju su joj komunalni policajci napisali zbog prodaje ručnih radova na trotoaru u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.
Ona priča da je radila 30 godina u GSP i da sada prima penziju od 17.000 i da prodajom stolnjaka, kapa, rukavica i sličnih stvari koje hekla dolazi do novca koji joj treba da kupuje lekove i druge stvari koje su joj neophodne za život, tako da nema novca da plati kaznu.
 
Pored kazne koju su joj napisali, komunalni policajci su joj zaplenili i oko 100 heklanih stvari, a na njeno pitanje gde da prodaje, ako ne može na ulici rekli su joj da zakupi tezgu od 120.000 dinara.
 
- Odakle meni 120.000 dinara. Tražila sam da mi daju nešto jeftinije, nešto što mogu da platim, a oni mi se smeju. Evo, neka me izmeste gde god im je volja i pristaću, samo da mogu da radim. Osim toga, ručni radovi ne ruže grad, turisti ih uvek slikaju i pazare i mislim da Beograd može da nas pohvali, umesto što nas šaelj u zatvor - priča baka Anđa.
 
U komunalnoj policiji su povodom ovog slučaja naveli da su postupili u skladu sa Odlukom o komunalnom redu, prema kojoj je zabranjeno prodavati robu na ulici, trgu ili drugoj javnoj površini, dodajući i da je Anđa Zečević tokom 2015. godine tri puta zatečena u "neleglanoj prodaji na ulici".
 
Autor: Kurir

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija