Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Vučić: Otvaramo fabriku u Drvaru

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će u Drvaru, većinski srpskom gradu u Federaciji BiH, biti osnovan i napravljen jedan manji pogon domaće fabrike.

Vojni sindikat: Razlike u platama velike i nesrazmerne

Vojni sindikat Srbije (VSS) pozvao je Ministarstvo odbrane da se pre najavljenog povećanja plata u javnom sektoru razmotri mogućnost nelinearnog povećanja plata zaposlenima u Vojsci Srbije, tako da oficiri od čina majora, kao i državni službenici od zvanja samostalni savetnik, dobiju povećanje plate od pet odsto, a ostali u visini od deset odsto.

Koštunica: Imao sam rešenje za Kosovo

Bivši predsednik SRJ i premijer Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da je imao predlog za rešenje pitanje Kosova i Metohije, koji se zasnivao na modelu Hongkonga.

Četvrto najtoplije leto u Novom Sadu

Leto ove godine je peto najtoplije leto u Srbiji sa srednjom temperaturom vazduha 22,1 stepen i drugo najtoplije prema minimalnoj temperaturi vazduha, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Više stranih turista u Srbiji, ali troše manje

U poslednjih desetak godina broj stranih turista u Srbiji značajno je povećan, ali je prosečna potrošnja stranog turiste smanjena sa 990 evra 2008. godine na 767 evra u prošloj godini, pokazuje analiza u najnovijem broju Kvartalnog monitora.