Ukusan krem sa bananom i keksom

Slojevi kokosa sa ukusom banane, vanile, breskve i mrvica keksa očaraće vas kada probate ovaj desert.

Sastojci:

    1 banana
    400ml kokosovog mleka
    500ml slatke pavlake
    1 puna kašika ekstrakta vanile
    1 konzerva 400g breskvi (polovine)
    5 kašika mrvljenog keksa od đumbira

Priprema:

1. Oljuštite i iseckajte bananu na kolutove.

2. Stavite bananu u tiganj sa kokosovim mlekom. Pustite da provri, a zatim isključite ringlu, pokrijte poklopcem i ostavite da odstoji 15 minuta.

3. Umutiti pavlaku sa vanilom u velikoj posudi za mešanje dok se ne formira glatka smesa.

4. Izvadite kolutove banane iz kokosovog mleka i stavite ih na dno čaše za serviranje. Sipajte i malo mleka odozgo.

5. Stavite polovinu breskve preko banana. Sipajte šlag preko voća.

6. Na kraju pospite mrvljenim keksom i služite.

Autor: Stvarukusa

OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.

Šta nikad ne bi trebalo raditi s limunom

Limun je jedna od najkorišćenijih namirnica u kuhinji - dodajemo ga u vodu, prelive, kolače, ribu, čaj... Međutim, koliko god bio zdrav i svestran, postoje stvari koje jednostavno ne bi trebalo raditi