Jovanu Dejanoviću Februarska nagrada

Skupština grada je skoro jednoglasno donela odluku da Februarska nagrada pripadne nekadašnjem gradonačelniku Novog Sada Jovanu Dejanoviću.

Za dodelu gradskog priznanja Dejanoviću glasali su odbornici i vlasti i opozicije, izuzev članova SRS-a koji se nisu složili sa predlogom smatrajući da nekadašnji prvi čovek grada nije imao tolike zasluge za razvoj Novog Sada da bi zaslužio priznanje.

Februarska nagrada dodeljena mu je za doprinos razvoju grada u periodu od 1974. do 1982. godine kada je vodio novosadsku skupštinu. U tom periodu izgrađeni su Most slobode, SNP, Spens, kao i mnogi stambeni, privredni i obrazovni objekti.

Skupštinska većina nije prihvatila predlog DS-a da se, zbog toga što je među predloženima za Februarsku nagradu bilo više onih koji zaslužuju priznanje, dodele i tri posebne nagrade i to režiseru Želimiru Žilniku, proslavljenom bokseru Slobodanu Kačaru i arhitekti Miroslavu Krstonošiću.
 
Priznanje Jovanu Dejanoviću biće uručeno 1. februara na Dan grada.

Autor: 021.rs

  • Averel

    08.02.2016 18:38
    ..
    Ljudi kojima je Tito najveći zločinac, Jovan Dejanović je rušitelj.

    Sreća pa smo to sve promenili i sad nam je super. :)
  • Телеп

    30.01.2016 12:51
    Урбанизација вароши
    Човек је урбанизовао новосадску варошицу на начин да јој омогући развој у прави град. Онима који нису кадри да поднесу ритам градског, урбаног живота, предлажем да се сколоне у Ковиљ, Степановићево, евентуално Тител. Тамо ћете се осећати вероватно прикладније.
  • Lemi

    30.01.2016 12:45
    Kao i svaki komunista - neuk i nesposoban.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.