Menu 021

Skrillex i Lost Frequencies otvorili Sea dance

Višestruko nagrađivani američki producent Skrillex pred 33.000 fanova otvorio je treći po redu Sea dance festival na budvanskoj plaži Jaz.
Zabava 15.07.2016. | 14:02 > 15:38
Skrillex i Lost Frequencies otvorili Sea dance

Furiozan nastup pun divlje energije na bini, pratila je vrhunska produkcija zvuka, svetla, nestvarne pirotehnike, laserskih mreža iznad krcate glavne bine uz obilje drugih scenskih efekata.

Tokom dvosatnog neprekidnog spektakla Sony Moore Skrillex je neumorno kreirao remikse uživo, da bi publika u jednom trenutku sa njim horski pevala obradu "Sweet Dreams" grupe Eurythmics ili "Bohemian Rhapsody" od Queen. U jednom trenutku je poručio pred prepunim Jazom: "Sea Dance, spremio sam nešto magično za vas. Večeras kreiramo istoriju zajedno!" Bio je to trenutak kada se popeo na miks pult i razvio crnogorsku zastavu izazvavši ovacije oduševljene publike.

Uvod je pružila beogradska grupa S.A.R.S, a čast da zvanično otvori festival imao je belgijski hitmejker Lost Frequencies čija pesma "Are You With Me?" bila je povod da se lično zahvali publici iz preko 50 zemalja sveta i u ime Sea Dance festivala im poželi dobrodošlicu na Jaz, uz spektakularan vatromet koji se mogao videti iz brojnih delova Budve i okolnih mesta.

Posle žurke koju je priredio harizmatični Belgijanac, glavnu binu preuzeo je Goldie, jedan od utemeljivača popularnog dramendbejs žanra, čiji autentični zvuk je definisao savremenu muziku za sva vremena i pokazao se kao odlična uvertira za Skrillexov spektakl na Jazu. I posle američke superzvezde niz se nastavio sa londonskim tandemom My Nu Lang u pranji Dread MC-a, a dugu noć na glavnoj bini završio je popularni bass trio Cartoon.

Uzbudljivo je bilo i na plaži gde su popularnu Dance Paradise binu pohodile brojne svetske i regionalne zvezde house muzike. Listu izvođača predvodio je trenutno najuzbudljiviji house DJ i producent Black Coffee, koji je u Crnu Goru doputovao iz rodne Južnoafričke republike i prvi put nastupio pred publikom na ovim prostorima. Program na plaži počeo je još u podnevnim časovima kada su se smenjivali neki od najboljih crnogorskih disk džokeja kao što su Rudhaman, Soft 84, Jan De R, Millok, A.P, Rayo i podgorička legenda Gillerz. Posle glavne zvezde na bini smeštenoj tik uz more, nekoliko hiljada fanova ostalo je da pleše do ranih jutarnjih časova uz Kristijana Molnara.

Brojni muzički gosti sa Kube i Jamajke razigrali su "morske densere" na Latino i Reagge bini u ritmovima salse, regetona, denshola i brojnih drugih zavodljivih stilova sa Kariba. Bina TDI radija ugostila je setove svojih vodećih zvezda kao što su Rosske, Diwolly & Markward i brojni drugi. Plesalo se i u "tišini" neobične Silent Disco zone, gde su posetioci sami birali koji DJ će da im se čuje na specijalnim slušalicama koje su tamo dobijali. Svi kojima je bilo do predaha, mogli su da uživaju u projekcijama najboljih nastupa sa prethodnih izdanja Exit i Sea Dance festivala, ili da svrate da se okrepe uz ovogodišnju, bogatu ponudu hrane na Foodland zoni i drugim delovima predviđenim za odmor i osveženje.

Skrillex imao i nastup iznenađenja na Dance Paradise bini

Na opšte iznenađenje hiljada fanova okupljenih na plaži ispred Dance Paradise bine, zvezda večeri Skrillex odlučio je da nastupi u zajedničkom DJ setu sa jednim od vodećih crnogorskih izvođača, Mr. Joolsom. U krajnje neuobičajenom house izdanju, Skrillex je satima nastupao u takozvanom "back2back" setu sa talentovanim Podgoričanom, priredivši publici istorijski nastup na festivalu.

Večeras na Jaz dolazi legendarni londonski bend Stereo MC's, te "otac" dramendbejsa Andy C. Na Dance Paradise bini nastupiće muzička liderka grupe Faithless, Sister Bliss, a na Sea Dance festivalu druge noći nastupiće još Sub Focus, Lea Dobričić, Miss Sunshine, Who See, Marčelo i brojni drugi.

Sutra na Jaz dolazi čuvena britanska grupa Hurts, a pored njih u subotu, završne noći nastupaće još i Jeff Mills, jedini legitimni Skrillexov naslednik Zomboy, majstor ambijentalne i spiritualne elektronike Banco de Gaia, bass zvezde Shy FX i Stamina MC, te Marko Nastić, Mladen Tomić i brojni drugi.

Autor: 021.rs
Cenovnik Impresum Kontakt Uslovi korišćenja Pošalji vest