Servis za iznajmljivanje privatnih automobila drugim vozačima

Od novembra, vlasnici novih Mercedesovih modela u Nemačkoj imaće mogućnost da u okviru novog servisa iznajmljuju svoj automobil drugim vozačima, kada im nije potreban.

"Ako to želite, kreiraćemo profil vašeg automobila, zajedno sa fotografijama vozila, koje će biti dostupne na uvid drugim korisnicima servisa. Sledeće što treba da uradite je da u profil unesete termine kada je vozilo slobodno za korišćenje. Tada će oni koji žele da ga voze, uz nadoknadu, moći da se prijave, a automobil će iznajmiti, otključati i voziti pomoću smartfona", objašnjava za Motoring principe rada servisa za deljenje Mercedes automobila prvi čovek te kompanije, Diter Ceče.

Ceče veruje da će ovaj sistem postati popularniji kada se poveća broj električnih automobila na putevima.

"Naši automobili su u proseku parkirani gotovo 23 sata dnevno. Zašto to vreme ne bismo iskoristili da zaradimo dodatni novac kroz iznajmljivanje onima kojima su u tom periodu potrebni?", zaključuje Diter Ceče.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija