Kako saznati da li je poruka preko Gmaila pročitana?

Uz pomoć proširenja za web pretraživače Chrome i Opera možete pratiti kad je e-pošta koju ste poslali Gmailom otvorena i pročitana.
Kako saznati da li je poruka preko Gmaila pročitana?
Foto: Pixabay
U aplikaciji WhatsApp jednostavno je znati kad je neko video vašu poruku: pojave se dve plave kvačice uz nju. Zašto i e-pošta nema takvu oznaku kako bi mogli znati kad je neko otvorio i pročitao e-mail koji smo poslali?
 
U Gmailu je to moguće, uz pomoć ekstenzije MailTrack. Možete ga pronaći u online prodavnici Chrome Web Store, ali osim za Googleov web pretraživač dostupan je i za Operu. Postoji besplatno izdanje koje nudi neograničeno praćenje, ali dodaje potpis u vašu e-poštu po kojem primalac može da zna kako koristite alat za praćenje. Ako vam to ne smeta, isprobajte prvo besplatnu verziju pre nego što se odlučite za plaćanje.
 
U Operi MailTrack je moguće povezati s Gmailom i aplikacijom Google Apps for Work. Ne dodaje ništa više od vizuelnog pokazatelja u vidu dvostruke zelene kvačice kojom su označeni pročitani mailovi.
 
Na žalost, MailTrack ne radi baš uvek
 
Ukoliko želite da uključite praćenje konkretne e-pošte, u prozoru za sastavljanje poruke kliknite na dugme za praćenje. Pošaljite e-mail i potom otvorite mapu s poslatom poštom.
Proverite da li su se pojavile dve zelene kvačice. Obaveštenje o pročitanoj pošti u stvarnom vremenu pomoći će vam da šaljete e-poštu s dodatnim informacijama odmah u situacijama kad je to potrebno i skratite vreme čekanja.
 
Kao i s drugim ekstenzijama, moraćete dati dozvolu za čitanje, slanje, brisanje i upravljanje vašom e-poštom. Istina, verovatno to nije pametno koristiti za privatnu i većinu službene pošte. Ali, može dobro poslužiti za korisničke račune pri Gmailu namenjene za specifične svrhe.
 
Imajte na umu kako MailTrack neće uvek dobro raditi. Kako linkove prati koristeći HTML, ne može pratiti isključivo tekstualnu e-poštu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija