Pronađeni ljudski ostaci u Đakovici

Ljudski ostaci najmanje tri osobe otkriveni su u navodnoj masovnoj grobnici u blizini Đakovice, prenosi RTK. Mogli bi da pripadaju kosovskim Srbima koji su ubijeni tokom rata, saznaje KTV.
Pronađeni ljudski ostaci u Đakovici
Foto: Pixabay
Zamenik direktora EULEX-ovog Odeljenja za sudsku medicinu (DFM), Tarja Formisto, potvrdila je KTV-u da su ekshumirali ostatke tri osobe za koje se sumnja da su ubijeni tokom rata na Kosovu 1998-1999.
 
Prve indicije su da ostaci pripadaju žrtvama ubijenim tokom poslednjeg rata na Kosovu. Njihova etnička pripadnost i drugi detalji biće poznati nakon analize DNK.
 
"Za sada je otkriveno tri tela i to je sve što mogu da potvrdim za sada, iskopavanje je u toku i ne mogu dalje da komentarišem. Sve će biti objašnjeno sledeće nedelje nakon što posao bude završen", dodala je Formisto.
 
Iskopavanje lokacije u petak nadzirale su i vladine komisije za nestala lica na Kosovu i Srbiji. Iskopavanja se nastavljaju i naredne nedelje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija