Iz potonulog broda kod Italije izvučeno 217 tela

Italijanski pomorski zvaničnici saopšili su danas da su izvukli 217 tela iz olupine broda koji je aprila prošle godine potonuo u Sredozemnom moru prevozeći migrante iz Libije.

Brod je prošle sedmice izvučen na površinu sa dubine od 370 metara i od tada se radi na izvlačenju i identifikaciji žrtava. Do sada je izvučeno 217 tela i urađene su 52 obdukcije, navedeno je u saopštenju.

Procenjuje se da je na brodu bilo između 700 i 800 migranata, a samo 28 ljudi je preživelo jednu od najvećih tragedija tokom izbegličke krize, posle koje je EU pojačala spasilačke operacije na Mediteranu.
 
Posle nesreće nađeno je oko 200 tela, a kada su italijanske vlasti utvrdile veličinu broda, procenile su da je ostalo još oko 300 žrtava.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet