VIDEO: Još jedan snažan zemljotres u Japanu

Potres jačine 7,4 stepena Rihterove skale pogodio je Japan.
Potres jačine 7,4 stepena Rihterove skale pogodio je Japan. Područje severno od Fukušime se treslo do te mere da se osetilo i u Tokiju.

Odmah nakon potresa izdato je i upozorenje za cunami pozivajući stanovništvo u ugroženom području da se povuče dublje u unutrašnjost. U međuvremenu je upozorenje povučeno. Službe spašavanja su u pripravnosti.

Iz kompanije TEPCO-a koja je zadužena za upravljanje nuklearnom elektranom u Fukušimi su izjavili kako proveravaju da li je na nuklearki došlo do novih oštećenja.

Pacifički centar za uzbunjivanje na Havajima saopštio je da se ne očekuje objavljivanje upozorenja na cunami za čitavu pacifičku oblast.

Novi potres je najveće magnitude u odnosu na svaki koji je pogodio istok Japana od katastrofe 11. marta. Zemljotres koji je u martu pokrenuo cunami i od koga se žitelji Japana još nisu oporavili, bio je jačine 9,0 Rihteorove skale. Visina talasa bila je tada do 10 metara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet