Revolver Al Kaponea na prodaju

Revolver koji je pripadao Al Kaponeu, mafijašu iz Čikaga, mogao bi dostići cenu od 80 hiljada evra na aukciji koja će se održati u junu, piše Telegraf.
Revolver koji je pripadao Al Kaponeu, mafijašu iz Čikaga, mogao bi dostići cenu od 80 hiljada evra na aukciji koja će se održati u junu, piše Telegraf.

Revolver Kolt .38 he napravljen u maju 1929. godine, samo nekoliko meseci nakon što je gangster Al Kapone naredio ubistvo sedam svojih rivala. Masakr se dogodio na Dan zaljubljenih.

Al Kaponeov revolver prodaje kolekcionar koji poseduje i pismo koje je potpisao sam mafijaš. To pismo daje autentičnost revolveru.

Al Kapone je dominirao podzemljem u Čikagu sve dok nije uhapšen 1931. godine zbog utaje poreza. Umro je 1947. godine.

Na aukciji koja će biti održana 22. juna naći će se i pištolj američkog kriminalca Tomasa Kolmana "Kola" Jungera koji je bio član bande Džejmsovih, braće Frenka i Džesija Džejmsa. Očekuje se da će biti prodat za 98.000 evra.

  • misa tumbas

    31.05.2011 19:15
    ko je rekao dzoni?
    ovo ce da kupi neko iz alcz

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet