Stravični masakri u Meksiku

Snage bezbednosti u Meksiku pronašle su 32 beživotna tela na tri lokacije u istočnom gradu Verakruz, saopštile su danas vlasti ove zemlje.

Snage bezbednosti u Meksiku pronašle su 32 beživotna tela na tri lokacije u istočnom gradu Verakruz, saopštile su danas vlasti ove zemlje.

Najnovija ubistva dogodila su se dve sedmice pošto je 35 leševa ostavljeno na jednoj ulici u istoj luci i samo dva dana pošto je meksička vlada objavila plan za sprovođenje zakona u saveznoj državi Verakruz.

Više od 44.000 ljudi izgubilo je život u nasilju koje je povezano sa trgovinom narkoticima otkako je predsednik Felipe Kalderon krajem 2006. godine započeo vojnu kampanju kako bi suzbio moćne narko-kartele. Kalderon je juče poručio da nema odstupanja u borbi protiv ovih grupa, ističući da jedan deo sadašnjeg problema proističe iz činjenice da borba nije sprovedena ranije kao što je trebalo da bude.

Za ubistvo 35 osoba čiji su leševi 20. septembra usred dana ostavljeni na jednoj gradskoj ulici, odgovornost je preuzela grupa koja sebe naziva "Setas ubice", ističući da su na njenoj meti pripadnici jedne od najozloglašenijih meksičkih narko-bandi. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ubistvo 32 osobe čija su tela pronađena juče u Verakruzu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet