Beogradska devojčica zlostavljana u Švedskoj

Švedska policija uhapsila je muškarca optuženog da je godinu dana u stanu u Geteborgu držao zatvorenu i seksualno zlostavljao 14-godišnju devojčicu iz Beograda.
Švedska policija uhapsila je muškarca optuženog da je godinu dana u stanu u Geteborgu držao zatvorenu i seksualno zlostavljao 14-godišnju devojčicu iz Beograda.

 

U pitanju je 25-godišnji mentalno oboleo čovek kome je porodica "kupila" devojčicu od njenog oca s kojim je živela u Beogradu, precizirali su mediji. Policija, međutim, nije želela da potvrdi te tvrdnje, navodeći da je istraga o slučaju u toku.

List Ekspresen navodi da je porodica mentalno hendikepiranog mladića mislila da bi mu bilo bolje kada bi imao devojku, pa mu je "kupila" devojčicu za 1.000 evra, od njenog oca iz Beograda. Maltretiranje žrtve počelo je u septembru 2010. godine. Isti list prenosi i da je devojčica, čije ime nije otkriveno, policiji rekla da je tokom zarobljeništva svakodnevno bila izložena pretnjama, fizičkom nasilju i silovanjima.

Sud u Geteborgu izdao je nalog za pritvaranje četiri osobe. Mentalni bolesnik i otac devojčice osumnjičeni su za trgovinu ljudskim bićem, a mladić još i za silovanje. Ne precizira se ko je četvrta pritvorena osoba.

Kako prenose mediji, devojčica je tokom zarobljeništva zatrudnela i imala je i pobačaj. "Ona je veoma, veoma srećna što je oslobođena iz tog pakla. Tokom saslušanja snimanog u policiji, ona je detaljno govorila o tome kroz šta je prošla", preneo je Espresen izjavu neimenovanog izvora.

Devojčica je oslobođena akcijom policije krajem oktobra ili početkom novembra, a za sada nije poznato kako je policija dobila informacije o tom slučaju.

  • 10.11.2011 12:05
    @Vox a sto se cudite
    Romsko vencanje, osoba sa posebnim potrebama, naslovi u novinama... A vi to povezujete sa ..?
  • VOX

    10.11.2011 08:01
    a sta se cudite
    A sta se cudite,kada su pre neki dan objavljene ankete srednjoskolaca u Srbiji,koji u 43% smatraju da je muskarac ,,glava,, u porodici,da zena mora da radja,zato sto ce nestati srba,da mora da sedi kuci kuva i cuva decu,pa o cemu mi uopste imamo da pricamo ili jos gore da bilo koga prozivamo,izvodimo zakljucke,i tako dalje,pa to sto ste napisali kao primere,su svakodnevne stvari u ovoj zemlji,pa u 80% ruralnim krajevima,zena nema ni kucu ni zemlju na svom imenu i tako dalje,zato gospodo,nema cudjenja,nova generacija srednjoskolaca koja ce za 10 godina stasati u nove politicare,ekonomiste,radno sposobne gradjane imaju takvo vaspitanje i glediste gde je zeni mesto,onda do vidjenja zemljo srbijo,XIV iliti srednji vek je jos uvek u ovde prisutan u ovoj zemlji
  • @ Expressen

    10.11.2011 01:11
    srpska tradicija
    U jednim svedskim novinama na internetu pise da se roditelji devojcice i roditelji ovog mladica vec godinama unazad medjusobno poznaju, da dolaze iz istog grada u Srbiji i da su ugovoreni brakovi ovakvog tipa tradicija i nesto sasvim normalno u srpskoj kulturi gde se mlada mladozenji prodaje za novac. Nama je jasno o cemu se ovde radi, ali Svedjani kao Svedjani veruju onome sto pise u njihovim novinama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet