16 mrtvih u sukobu u Damasku

Najmanje 16 demonstranata je poginulo u sukobu s policijom koja je rasterivala nekoliko hiljada okupljenih u Damasku, gde su vlasti u načelu odobrile posmatračkoj misiji Arapske lige dolazak u Siriju.

Najmanje 16 demonstranata je poginulo u sukobu s policijom koja je rasterivala nekoliko hiljada okupljenih u Damasku, gde su vlasti u načelu odobrile posmatračkoj misiji Arapske lige dolazak u Siriju.

Zapadni zvaničnici i analitičari strahuju da je u Siriji na pomolu građanski rat, jer nasilje eskalira, dok sirijske vlasti navode da su načelno pristale da dođu posmatrači i da će još o tome doneti konačnu odluku. Arapska liga predložila je da u Siriju pošalje posmatrače koji bi pokušali da pomognu okončanju sukoba.

U sredu, Arapska liga je suspendovala Siriju iz svog članstva zbog nasilja nad demonstrantima koje sprovodi režim predsednika Bašara al Asada. Prema procenama Ujedinjenih nacija, snage bezbednosti su tokom osmomesečnih demonstracija ubile najmanje 3.500 ljudi.

  • Budjenje

    19.11.2011 13:13
    Crni a sta se desilo kad si se probudio?
  • Crni

    19.11.2011 10:40
    Sukobu u Damasku
    Zapad je ubacio velike pare u opoziciju, isto kao sto su uradili kod nas,a strani agenti pucaju na policiju i vojsku samo da naprave krvoprolice, a tu su i novinari na licu mjesta da snime kada vojska uzvrati i da slike odu u svet, na branim Asada, moraju se napraviti demokratski izbori da narod Sirje izabere vlast, a ne da ovi sa zapada naprave okupaciju ko u Libiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet