Nemci štrajkuju nezadovoljni platama

Oko 20.000 zaposlenih u državnim službama u nemačkim pokrajinama Bremen i Donja Saksonija stupilo je danas u štrajk upozorenja, tražeći povećanje plata.
Oko 20.000 zaposlenih u državnim službama u nemačkim pokrajinama Bremen i Donja Saksonija stupilo je danas u štrajk upozorenja, tražeći povećanje plata.

Sindikat Verdi, koji je organizovao štrajk, najavio je da će ove nedelje štrajk biti proširen na celu Nemačku.

Sledeći pregovori sindikata i vlasti zakazani su za 28. i 29 mart, a Verdi je najavio da će u međuvremenu štrajk biti proširen na pokrajine Baden-Virtenberg i Severna Rajna-Vestfalija i da će u njemu učestvovati zaposleni u bolnicama, jaslicama, javnom prevozu i administraciji.

Sindikat je zatražio da se ove godine plata za dva miliona zaposlenih u državnim institucijama poveća za 6,5 odsto, posle čega su nemačke vlasti ponudile povećanje od 3,3 odsto u sledeće dve godine, što je sindikat odbio.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet