Ni Izetbegović ne dolazi na inauguraciju

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović neće ići u Beograd na inauguraciju novog srpskog predsednika Tomislava Nikolića, 11. juna.
Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović neće ići u Beograd na inauguraciju novog srpskog predsednika Tomislava Nikolića, 11. juna.

Izetbegović je rekao da ga je Nikolić lično zvao da dođe na inauguraciju. "Tražio me juče telefonom, ali ja nisam bio tu, preneo je u kabinet molbu da dođem. To su lepe poruke s njegove strane", rekao je Izetbegović i dodao da je ipak "još prerano" za odlazak na inauguraciju.

"On je čovek koji je promenio retoriku, ali da li je promenio stavove, to će nam morati dokazati u vremenu koje dolazi. Ja se nadam da je promenio stavove, mi smo susedne zemlje i treba praviti korake pomirenja, ako je na to spreman, i mi smo spremni. U ovome času to je još uvek rano, čekaćemo da vidimo ima li gospodin Nikolić novo lice, novi pristup", rekao je Izetbegović.

Hrvatski predsednik Ivo Josipović u sredu je ponovio da neće doći na inauguraciju Nikolića, a njegov primer će slediti i predsednik Slovenije Danilo Tirk.

  • Perica

    09.06.2012 05:47
    Slazem se
    Nije potrebno da dolazi na inauguraciju kako on tako i jos poneki susedi.To sto su pozvani neznaci da su dobro dosli.
  • Slusalac

    08.06.2012 17:02
    Da li je predsednik Srbije Tomislav Nikolic nekom po volji ili ne cinjenica je da je on legalno izabrani predsednik. Izabran je bez kupovine glasova po 2000 dinara preko fantomske Romske partije,bez podele paketa ,bez zaposljavanja po javnim preduzecima.
    Prihvatite realnost da ce Nikolic niti predsednik narednih 5 godina ili krace samo ako prekrsi ustav,ali i Tadic je krsio ustav pa nikom nista .Njegov ustavni sud je dnevno tumacio ustav u zavisnosti kako je Bokiju odgovaralo.
    Ne verujte svemu sto vidite na tv B92 i procitate u Kuriru.Razmisljajte svojom glavom.
    Sto se tice predsednika Hrvatske i Federacije u BiH uopste nije bitno sto ne dolaze na inaguraciju.
  • Begečka nana

    08.06.2012 06:45
    Kad sam bila klinka, na TV-u se prikazivala jedna emisija pod nazivom "Tražili ste - gledajte". Lično mislim da je Toma idealan predsednik ove države. Tačno onakav kakvog smo i zaslužili. Na najbolji način predstavlja "građane" Srbije. Nama ne treba niko ko je u punoj snazi i spreman na težak rad, velike i bolne promene, neko ko je obrazovan, mudar političar sa vizijom o budućnosti ove zemlje, okružen mladim, sposobnim, obrazovanim, stručnim, poštenim i vrednim ljudima koji bi mu pomogli da ideje sprovede u delo.Pošto takvog, ruku na srce, ni nemamo, nama je dobar i Toma. Sa druge strane, da sam na mestu Tadića, zapitala bih se kakav sam ja to bio predsednik i čovek, kad me je Toma Nikolić oduvao na izborima 1/1. A on umesto prsta na svom čelu, nastavlja da ga gura nama u oči, sa planom da zasluženo pređe na premijersko mesto. Mašala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet