Saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje Miškoviću

Objedinjeno suđenje vlasniku Delta Holdinga Miroslavu Miškoviću i ostalim optuženima da su oštetili putarska preduzeća i kruševačku Fabriku maziva (FAM), nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu saslušanjem više svedoka iz FAM-u i putarskih preduzeća.
Objedinjeno suđenje vlasniku Delta Holdinga Miroslavu Miškoviću i ostalim optuženima da su oštetili putarska preduzeća i kruševačku Fabriku maziva (FAM), nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu saslušanjem više svedoka iz FAM-u i putarskih preduzeća.

Kako su svi pozvani svedoci saslušani još 2012. godine pre objedinjenja dva postupka, oni su ostali pri ranjim iskazima, ali su odgovarali na pitanja Miškovićevog branioca Zdenka Tomanovića.

Na pitanje Tomanovića da li su ikada čuli da je Mišković prikriveni vlasnik putarskih preduzeća, svedoci su odgovorili odrečno. Na pitanje zašto je propao FAM, svedoci su rekli da je preduzeće bilo preopterećeno kreditima i dugovima, kao i da je u to vreme zavladala ekonomska kriza.

Da su oštetili FAM terete se vlasnik preduzeća Nibens grupa Milo Djurašković koji je kupio tu fabriku, kao i njegovi saradnici.

Djurašković i ostali optuženi za oštećenje kruševačke fabrike maziva su mahom i na optužnici za oštećenje putarskih preduzeća zajedno sa Miškovićem i još tri optužena, pa im je sudjenje spojeno u isti postupak, koji je početkom februara krenuo ispočetka i vodi ga sudija Maja Ilić.

Na optuženičkoj klupi sada su Milo Djurašković, Dejan Jeftić, Risto Ristić, Bora Jelić, Branislav Jovasović, Ljiljana Kostić, Srdjan Filipović, Miroslav Mišković, Marko Mišković, Milutin Gašević, Zoran Mihailović, Zdravko Rašo, Predrag Filipović, Živojin Petrović i Jadranka Badrić.

Sudjenje se nastavlja sutra saslušanjem svedoka u vezi sa optužbama za FAM.

  • Schamlov

    10.06.2015 07:00
    titula
    Titula ...tajkun ministar....covek oce da bude ministar poljoprivrede nije mu dosta aaa i nije ga sramota da ako bi moglo jos malo oplevi Srbiju,ovo samo u Srbiji ima da covek pod istragom redovno obavlja poslove i dalje se bavi poslom tajkuna i jos pride trazi da bude ministar dakle svaka cast,u drugim zemljama vise nebi mogao da se bavi ni jednim poslom aaa ne da bude ministar kuda to Srbija ide ....u jos vecu propast.Primer drugi Srbija castila Srbijugas,a narod na kontejnerima i bez posla aa isti,direktor iste prima platu od 22.000 eura da nece i on da bude neki ministar.Kao i obicno vi narodu gospodo pokazete prst i bas vas brigasve to placa raja sa umanjenim platam i penzijama...ova vlast mora da se menja pod hitno...
  • 09.06.2015 16:57
    Nezavisne sudije
    Vidite on je nevin ali to ce da potraje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.