MUP presekao lanac droge

Novosadska policija uhapsila je Željka V. iz Podgorice, Zorana G. iz Vršca i Igora S. iz Bačke Palanke zbog sumnje da su proizvodili i prodavali ''skank'', modifikovanu vrstu marihuane. Združeni operativci MUP-a konfiskovali su ukupno 63 kilograma te droge.
U sinhronizovanoj akciji policije Novog Sada, Beograda, Niša i Sremske Mitrovice razbijena je kriminalna grupa kada je uhvaćen Milen J. koji je vozio kamion sa 30 kilograma  ''skanka'', kaže za 021 Ostoja Jovišević šef grupe  za suzbijanje krijumčarenja.

"Skank je vrsta modifikovane droge koja se proizvodi u veštačkim uslovima, i daleko je kvalitnetnija od obične marihuane. Njena tržišna vrednost je oko 800 evra po kilogramu, a domaća maihuana je oko 300 dinara po kilogramu na veliko", dodao je još Jovišević.

Na područiju Niša uhapšeni su otac i sin Zoran i Dalibor G. i Bojan M. iz Svrljiga, kao i Dušan M. iz Niša kod kojih je pronađeno još 33 kilograma "skanka".

U toku ove i prošle godine Željko V. iz Podgorice organizovao krijumčarenje ''skanka'' iz Albanije u Crnu Goru, u automobilima sa specijalno ugrađenim bunkerima za skrivanje droge. Na području Srbije Zoran G. bio je zadužen za skladištenje i pretovar u kamione kojima je droga prenošena u zemlje regiona i Zapadne Evrope. Jednu ovakvu isporuku od 5,5 kilograma narkotika, krajem decembra prošle godine, zaplenili su novosadski policajci, a tom prilikom je uhapšen Ilija Š. iz Čelareva, koji je prenosio drogu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija