Lažni humanitarci vrebaju na društvenim mrežama

Humanitarna fondacija "Podrži život" upozorila je da se na društvenim mrežama zloupotrebljava ime te fondacije i njenog osnivača Sergeja Trifunovića.
U saopštenju se ističe da je cilj zloupotrebi sticanje finansijske koristi, a naveden je i spisak zvaničnih internet prezentacija - sajt na adresi www.podrzizivot.com, fejsbuk stranica pod imenom "Fondacija Podrži Život", tviter profil "Podrži život" i Jutjub kanal takođe pod nazivom "Podrži život".
 
"Zvanične internet prezentacije služe isključivo za informisanje javnosti o pokrenutim i uspešno završenim humanitarnim akcijama, a ne za prikupljanje novčane pomoći. Donacije se prikupljaju sms porukama, kao i direktnim uplatama na tekući račun fondacije", navodi se u saopštenju.
 
Takođe se navodi da se osnivač fondacije Sergej Trifunović obraća javnosti isključivo putem svog ličnog profila na mreži Instagram i da ni na jednoj drugoj društvenoj mreži nema profil.
 
"Sa žaljenjem konstatujemo da u našoj zemlji postoje ljudi koji su spremni na ovakav vid zloupotrebe, te vas molimo da nam pomognete, u cilju sprečavanja svih mogućih malverzacija na račun bolesne dece i naše zajedničke pomoći najmlađima", saopštila je fondacija.
 
Upućen je i apel svima da obaveste fondaciju ukoliko im se neko obrati sa zahtevom za pomoć putem društvenih mreža, a tiče se fondacije i rada Sergeja Trifunovića, pa će takvi slučajevi biti prijavljeni policiji.
 
Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.