Brigadiri ponovo rade: Počela ORA "Kraljevo 2016"

Prigodnom svečanošću i smotrom brigadira danas je otvorena Omladinska radna akcija "Kraljevo 2016", koja se u gradu na Ibru održava treću godinu za redom.
Stotinak brigadira, od sutra pa do 7. avgusta, radiće na sanaciji posledica martovskih poplava, odnosno uređenju rečnih korita vodotokova drugog reda u kraljevačkom kraju.
 
Brigadiri dolaze iz gradova širom Srbije, kao i iz bivših jugoslovenskih republika. Rade pod sloganom koji je zaživeo 2014. godine - "ORA nije fora", prenose Novosti. 
 
ORA "Kraljevo" je posle četvrt veka obnovljena 2014. i to na inicijativu Kraljevčana i Mariborčana.

Teme

ORA
  • Tuga

    25.07.2016 10:48
    Raditi se možda hoće, ali pevati se neće... Više nema razloga za pesmu.
    Možda referendum koji sluga nudi, za odbacivanje Kosova?
  • Лука Лабан

    25.07.2016 10:03
    Још ћемо се ћерати
    Прави тренутак за организајицију оваквих акција је био пре пар година кад су у мају биле поплаве. Окупатор и његови извршиоци из редова нашег народа нису дозволили да се поново створи дух јединства и помоћи заједници! Зато су Фарма, Парови, Покемони, Пинк, Курир, Информер.....пожељни :-/
  • Observer

    25.07.2016 08:46
    Stara garda
    Iskusni bi znali da vode i firmu i politiku, a i da zasuču rukave na radnoj akciji. Kako, pitam se i omladinu, masovno privući, na ovakve akcije i izvući ih iz zadimljenog, zatvorenog prostora. Festivali za omladinu jesu duhovna nadgradnja, ali ni fizička im ne bi bila suvišna. Svaka čast Kraljevčani, ovo treba popularizovati, kontra "Farmi" i "Maldivima" i dr.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija