Naplata poreza preko plana

Poreska uprava prebacila je plan naplate javnih prihoda za prošlu godinu za pet milijardi dinara na ukupno 559 milijardi.

Poreska uprava prebacila je plan naplate javnih prihoda za prošlu godinu za pet milijardi dinara na ukupno 559 milijardi.

Podbačaj je zabeležen kod PDV-a gde je naplaćeno 98,2 odsto od plana. "U proteklih nekoliko meseci naglo je porasla izvozna aktivnost, pa smo od septembra izvoznicima vraćali 8-8,5 milijardi mesečno na ime uplaćenog PDV-a", izjavio je direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević.

Ukupan prebačaj Radosavljević tumači time što su naplaćivali veliki broj poreskih dugovanja iz prethodnih godina. On je najavio da će se ove godine porez moći plaćati i elektronski. Na taj način, procenjuje, trošak privrede biće manji za 600 miliona evra godišnje.

On je najavio da će poreskih obveznika koji se "izvlače" biti sve manje. "Trudićemo se da smanjimo broj fantomskih firmi i preduzeća koja se osnivaju na lažnu ličnu kartu. Mogućnost osnivanja firmi koje se formiraju namenski za jedan posao u 2011. godini biće naučna fantastika", izjavio je Radosavljević.

  • pawlle

    12.01.2011 16:50
    pa kad smo idioti pa im placamo porez, a oni nas zajebavaju za nase pare

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija