Traže manje doprinose na zarade

Udruženje poslodavaca "Poslodavac" zatražilo je danas smanjenje poreza i doprinosa na zarade, kako bi oko 800.000 radnika koji sada rade u sivoj ekonomiji bilo obuhvaćeno legalnim tokovima.

Udruženje poslodavaca "Poslodavac" zatražilo je danas smanjenje poreza i doprinosa na zarade, kako bi oko 800.000 radnika koji sada rade u sivoj ekonomiji bilo obuhvaćeno legalnim tokovima.

"Poslodavci, koje odavno muče nelikvidnost i razne administrativne prepreke, smatraju da bi smanjenje tih stopa omogućilo veći obuhvat naplate i urednije izvršavanje obaveza, od čega bi sve zainteresovane strane imale koristi", navodi se u saopštenju tog udruženja. Porezi i doprinosi na zarade čine oko 40 odsto bruto zarade.

Udruženje "Poslodavac" osnovano je 4. juna 2010. godine, a krajem prošle godine je, kako je objavilo, okupljalo oko 374 preduzeća, koja zapošljavaju oko 100.000 radnika. Predsednik tog udruženja je prvi čovek MK grupe Miodrag Kostić.

  • Mlađa

    25.01.2011 13:42
    Zbog tog od strane države(Privredne komore) osnovanog udruženja poslodavaca Svetska organizacija rada (telo pri UN) je pokrenula postupak suzpenzije članstva Republike Srbije u toj organizaciji a najavljuju i postupak protiv Ministra trgovine Slobodana Milosavljevića zbog toga što je to udruženje osnovala država(PK) a to nije smela...
    Mada je ideja o smanjenju doprinosa konkretno dobra! Možda im Šećerko sada izlazi iz kontrole? To bi bilo baš zanimljivo, mada mislim da je samo neki jeftini marketing...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.