Za ubistvo Tatona do 35 godina zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je danas 15 huligana na ukupno 240 godina zatvora zbog prebijanja na smrt francuskog državljanina Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine.

Viši sud u Beogradu osudio je danas 15 huligana na ukupno 240 godina zatvora zbog prebijanja na smrt francuskog državljanina Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine.

Prvooptužena četvorica dobili su kazne od 30 do 35 godina zatvora. Dvojici od njih je suđeno u odsustvu jer se nalaze u bekstvu.

Jedanaestorici su izrečene kazne od četiri do 14 godina zatvora. Uslovna kazna izrečena je Vladimiru Boškoviću za pomaganje.

Tokom devet meseci suđenja saslušana su i dva zaštićena svedoka pod pseudonimima, Tatonovi roditelji, francuski navijači koji su sa Tatonom došli u Beograd, kao i drugi svedoci koji su se kobnog dana zatekli na Obilićevom vencu, a obavljena su i brojna veštačenja.

Taton je, 12 dana posle napada, preminuo od posledica prebijanja u Kliničkom centru Srbije. On je u glavni grad Srbije stigao sa prijateljima dan pred kobni događaj da bi navijao za klub iz svog rodnog grada.

  • 27.01.2011 14:03
    Da su ubili Srbina,nikom nista,al oni oce Francuza.
  • Vlada

    27.01.2011 07:59
    Slažem se u potpunosti da napadači na navijača u Briselu MORAJU isto biti otkriveni i adekvatno kažnjeni, bez obzira što sam apsolutno siguran da je, za razliku od Tatona, nastradao praveći pizdarije. Poenta je da ti zaključuješ da se povodom toga ništa ne radi zato što tebi lično svake nedelje ne stiže direktan prenos razvoja događaja. A država nije "napravila tragediju", nego smo svi mi to doživeli kao zverstvo i tragediju, tj. svi mi koji se ne zabavljamo relativiziranjem ovakvih stvari.
  • G

    27.01.2011 06:46
    @binSr - jel ti žao što su ti dobili toliko malo, ili što su ovi dobili toliko puno?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.