FOTO: Lažni policajac naplaćivao kazne vozačima širom Srbije

Beogradska policija uhapsila je 40-ogodišnjeg D.T. iz Beograda zbog lažnog predstavljanja.
On se tereti da je, upravljajući vozilom "audi Q7" sa svetlosnom signalizacijom plavo-crvene boje, takozvanim blinkerima, na auto-putu, Ibarskoj magistrali i drugim magistralnim putevima zaustavljao učesnike u saobraćaju. Od njih je zatim, predstavljajući se kao policajac, uzimao novac za navodno izvršene prekršaje.
 
Pretresom stana osumnjičenog, policija je pronašla 11 pištolja, devet pušaka, pet legitimacija koje podsećaju na policijske, 15 noževa, četiri optička nišana, dva elektrošokera i tri dvogleda. Oružje je odmah poslato na veštačenje kako bi se utvrdilo da li je reč o vatrenom oružju, ili vazdušnim i gasnim puškama i pištoljima.
 
 
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.
 
Policija je pozvala građane koji prepoznaju osumnjičenog na fotografiji, da se jave na broj telefona 011/279-74-65 ili lično u PU za grad Beograd na Bulevaru despota Stefana 107.
  • Bora

    08.06.2018 13:06
    Nije važno šta je dozvoljeno posedovati ili ne, nego za šta su te stvari korišćene.
  • Bad Robot

    08.06.2018 08:37
    Nisam veštak ... ali
    ...iz priloženih snimaka se vidi da se radi o vazdušnim puškama springericama (na oprugu/feder) čija brzina ne prelazi 200 m/s i u kalibru 4.5 mm što spada u grupu D po Zakonu o oružju i municiji i dozvoljeno ih je posedovati bez bilo kakve dozvole ili prijave nadležnom organu. Isto važi i za pištolje i revolvere koji nisu pravi već su na BB (čelićne kuglice) koji koriste 12g kapsule CO2 gasa i one su takodje legalne i mogu ih gradjani posedovati bez bilo kakve dozvole ili prijave nadležnom organu. Po meni je jedino jedna puška na PCP CO2 gas sporna i ona možda može da ide preko 200 m/s, ali je ista takođe na dijabole u kalibru 0.177 tj. 4.5 mm i nju jedino potrebno registrovati kod MUP-a u roku od 8 dana od kupovine iste. Optike, dvoglede, elektrošokere i te noževe koji se vide na priloženom snimku je dozvoljeno posedovati ... tako da tu nije prekršen zakon već samo u tome što se lažno predstavljao kao OSL MUP RS.

    https://www.kurir.rs/crna-hronika/3064307/specijalci-mu-nasli-oruzja-dovoljno-da-zapocne-rat-pogledajte-spektakularno-hapsenje-bivseg-snajperiste-i-laznog-presretaca-video
  • hah

    07.06.2018 20:35
    Meni je najbolji deo sto su ljudi svi placali mito, sto znaci da su bili u prekrsaju. Gledano s te strane, treba mu dati nagradu a ne kaznu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.