Preispitivanje odluka o neizabranim sudijama

Ministarka pravde Snežana Malović najavila je da će krajem marta ili početkom aprila otpočeti proces preispitivanja odluka o neizabranim sudijama i da će biti vremena da se ovaj posao obavi temeljito i transparentno.

Ministarka pravde Snežana Malović najavila je da će krajem marta ili početkom aprila otpočeti proces preispitivanja odluka o neizabranim sudijama i da će biti vremena da se ovaj posao obavi temeljito i transparentno.

U procesu provere izbora sudija neće učestvovati ona, predsednica Vrhovnog suda Srbije Nata Mesarović i predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe Boško Ristić.

Pretnje zbog presude za ubistvo Tatona

Malovićeva je, povodom pretnji njoj i sudiji koja je presudila u slučaju ubistva Francuza Brisa Tatona, istakla da sudiji mora odmah biti obezbeđen svaki vid zaštite i da je ona navikla na pretnje, ali mora biti zaštićen svaki nosilac pravosudne funkcije koji je pokazao stručnost i hrabrost da osudi sve one koji su pokušali da uruše osnovne društvene vrednosti.

Na pitanje šta Ustavni sud čeka kada je reč o navijačkim grupama, ona je odgovorila da se stekao utisak da Ustavni sud beži od "osetljivih predmeta". "Očekujem da na čelu sa novim predsednikom (Ustavni sud) bude mnogo efikasniji u svom radu i da takvi predmeti koji se povlače godinama dobiju epilog", kazala je Malovićeva.

  • Pera

    05.02.2011 01:02
    Sve mi se cini da su nase sudije gore od onih iz Haga. Nek se oni kojima je tamo presudjeno smatraju srecni.
    Samo kad su Karica, sto je dzipom mladu zenu pretvorio u invalida- osudili na placanje kazne od 80.000 din! Vidi se da imamo sudije koje saosecaju sa milionerima.
  • novosađanka

    04.02.2011 23:48
    Ona
    Ministarka Malović bi trebala da ćuti!Nema pojma,čim zine lupeta i najodgovornija je za sav haos u pravosuđu koji je nastao,a kome je lično i aktivno doprinela.
  • Poverilac suda

    04.02.2011 12:34
    Neplaćena potraživanja
    Molim da mi neko objasni kada će sudijama porotnicima, veštacima i tumačima i advokatima po službenoj dužnosti biti obezbeđena isplata za davno izvršeni rad, a isplata duga je osnovna društvena vrednost i zaštita od ministarstva

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija