Alpinista Savatić i dalje u komi

Alpinista Milan Savatić, koji je zadobio teške telesne povrede prilikom osvajanja zaleđenog vodopada u Austriji, i dalje je u kritičnom stanju.

Alpinista Milan Savatić, koji je zadobio teške telesne povrede prilikom osvajanja zaleđenog vodopada u Austriji, i dalje je u kritičnom stanju.

U toj nesreći poginuo je tehnički direktor Radija B92 Vladimir Filipović, dok je Savatić zadobio povrede glave, grudnog koša i prelom noge. Savatić je operisan u bolnici u Klagenfurtu i nalazi se u komi.

Zvanična istraga je u toku i očekuje se izveštaj austrijskih nadležnih organa. I dok austrijski mediji prenose izjave Hansa Amana iz alpinističke službe spasavanja da su se dvojica alpinista penjali bez ikakve bezbednosne opreme i kanapa, ljudi koji su ih poznavali i koji su se godinama bavili alpinizmom sa njima, odgovorno tvrde da se oni ne bi uputili bez opreme.

Filipović, inače tehnički direktor radio B92, otišao je sa još sedam alpinista, u organizaciji Alpinističkog saveza Beograda u Austriju. Na planini Maltatala nalaze se poligoni sa zaleđenim vodopadima, koji su idealni za vežbanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija