Hapšenje bivšeg direktora Puteva Srbije samo početak

Hapšenje Branka Jocića (50), bivšeg direktora Javnog preduzeća "Putevi Srbije", samo je deo šire istrage koja se vodi zbog sumnje da je deo od oko 50 miliona evra kredita dobijenog od Banke za razvoj Saveta Evrope za sanaciju klizišta u Srbiji tokom 2006, 2007. i 2008. godine, završilo u privatnim džepovima.  

Hapšenje Branka Jocića (50), bivšeg direktora Javnog preduzeća „Putevi Srbije”, samo je deo šire istrage koja se vodi zbog sumnje da je deo od oko 50 miliona evra kredita dobijenog od Banke za razvoj Saveta Evrope za sanaciju klizišta u Srbiji tokom 2006, 2007. i 2008. godine, završilo u privatnim džepovima.

Bivši direktor Puteva Srbije Branko Jocić uhapšen je jutros u svom stanu, zbog sumnje da je proneverio novac Evropske banke.

Među privedenima su i: Marija Božić, Radmila Jocić i Dragan Pavlović. Jocić i njegovi saučesnici uhapšeni su zbog sumnje da su 2006. godine počinili krivično delo primanja i davanja mita. Na saslušanju kod sudije su i Jocićeva nevenčana supruga Marija Božić, njegova majka Radmila Jocić i vlasnik privatne firme Rotijer Dragan Pavlović. Priveden je i nekadašnji savetnik direktora "Puteva Srbije" Predrag Todosić.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je Tanjugu da su Jocić i ostali uhapšeni zbog sumnje da su zloupotrebili sredstva dobijena od Evropske banke. Protiv Jocića je pokrenuta i finansijska istraga, koja trebada da utvrdi koju imovinu on poseduje i da li postoji nesklad između pronađene imovine i njegovih zakonitih prihoda, naveo je tužilac.

Evropske pare otišle preduzeću koje nije uradilo posao

Uhapšeni se sumnjiče da su prilikom ugovaranja radova na sanaciji klizišta na području opština Krupanj i Loznica zloupotrebili sredstva dobijena od Evropske banke, neosnovano isplaćujući iznos od oko 43 miliona dinara privatnom preduzeću "Rotijer", za radove koje ono nije obavilo na sanaciji klizišta, naveo je Radisavljević.

"Na ime toga je preduzeće "Rotijer" Branku Jociću, odnosno njegovoj majci poklonilo stan u Loznici, površine 63 metara kvadratna u vrednosti od oko 2,5 miliona dinara", dodao je tužilac. On je napomenuo da je saslušanje osumnjičenih u toku i da će nakon toga biti doneta odluka o njihovom eventualnom zadržavanju. Radisavljević je naglasio da su Jocić i ostali uhapšeni nakon višemesečnog vođenja pretkrivičnog postupka od strane Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da su izvršili krivična dela davanja i primanja mita, zloupotreba službenog položaja i pranje novca.

Jocić je krajem januara ove godine u Prvom osnovnom sudu u Beogradu osuđen na dve godine zatvora zbog falisikovanja službene isprave.

  • SrBenda

    13.03.2011 18:25
    @Janko
    Tako je Janko, neka smo se jednom ti i ja slozili u necemu.
  • Pera

    10.03.2011 16:22
    Mika i Janko
    Miko, ti si faca.
    Ono tvoje o Americi, evropskim namenskim kreditima i zatvorima je jace od teksta koji komentarisemo.
    Ako su informacije koje si dao tacne, iz tvojih nekoliko redova smo saznali vise no iz cele ovonedeljne stampe.
  • @Klez

    10.03.2011 09:19
    Bolja je
    Vasa Maja je bolja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.