Skupština danas o amandmanima

Skupština Srbije završila je načelnu raspravu o zakonima o vladi i ministarstvima, a sednica će biti nastavljena danas u 14 časova, raspravom o amandmanima.
Skupština Srbije završila je načelnu raspravu o zakonima o vladi i ministarstvima, a sednica će biti nastavljena danas u 14 časova, raspravom o amandmanima. Donošenje tih zakona preduslov je za završetak rekonstrukcije Vlade.

Rasprava o rekonstruisanoj vladi započela je u utorak posle podne, a obeležile su je nesuglasice vladajuće koalicije i opozicije o opravdanosti rekonstrukcije Vlade.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković, koji je umesto premijera obrazlagao predloge, rekao je da će rekonstruisana vlada imati najmanji broj ministara od Drugog svetskog rata, uz konstataciju da je samo 2004. u vladi bilo 17 ministarstava, koliko bi trebalo da ima i ova vlada.

Glasanje o ovim zakonima očekuje se u petak. U parlamentu se nadaju da će novi kabintet i smernice rada premijer predstaviti u ponedeljak.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija