Sudski postupci zbog tv pretplate

Zbog izbegavanja plaćanja tv pretplate za tokom 2010. godine, Radio televizija Srbije pokrenula je sudski postupak protiv više od 280.000 dužnika.
Zbog izbegavanja plaćanja tv pretplate za tokom 2010. godine, Radio televizija Srbije pokrenula je sudski postupak protiv više od 280.000 dužnika.

Direktor marketinga RTS-a  Žarko Palija izjavio je da je to "slika socijalno-ekonomske situacije u našoj zemlji". Najurednije platiše RTS pretplate su u Beogradu i u Vojvodini, gde je tokom 2010. godine svoje obaveze redovno podmirivalo u proseku između 60 i 70 odsto.Na jugu i istoku zemlje, međutim, propisanu obavezu lane je ispunilo svega između 17 i 30 odsto stanovnika. "Na jugu i istoku Srbije stanovništvo nije u mogućnosti da izmiruje obaveze ni za električnu energiju. Nedavne elementarne nepogode, zemljotresi i poplave, koji su zadesili pojedine regione, za posledicu su imale i manji stepen naplate tv-pretplate", kazao je Palija.

"Neurednim platišama prvo se pruža mogućnost da svoju obavezu izmire po upućenoj opomeni pred utuženje i to u više mesečnih rata. Ukoliko obveznik RTV pretplate to ne učini, pokreće se postupak naplate sudskim putem, odnosno izvršenjem važeće sudske presude", rekao je Pralija i naglasio da su oni protiv kojih su donete presude do sada izmirivali dugovanja.

  • Goran

    17.03.2011 20:48
    izbacio sam tv iz kuce prije nekoliko godina i ne pada mi tesko cak ni da ih placam samo da ih ne gledam
  • semtex

    17.03.2011 18:51
    uterivaci
    Ovo je klasicno uterivanje i to sto je najgore od strane skupstine!Ne znam ko je samo to ozakonio i to kojom voljom gradjana?Postoji li opcija referenduma?RTS sto se mene licno tice mogu da privatizuju slobodno i bilo bi im pametnije to nego sto privatuzuju Telekom...RTS moze slobodno da skrembluje kanale i da emitovanje naplati kablovskim distributerima ili ljudima koji to hoce da gledaju,a ove siledzijske fore ce se vladajucoj sviti obiti o glavu pre ili kasnije...dovoljno je jedan da dobije spor u Strazburu pa ce morati da vrate pare sa kamatama svima koji reket placaju!
  • Marko

    17.03.2011 11:05
    Prodajmo naš deo RTS-a
    Kažu da na RTS-u ide neka reklama u kojoj se naglašava da je RTS kao javni servis gradjana u vlasništvu gradjana Srbije. Na koji šalter da se obrate svi oni koji kao gorepomenuti gradjani Srbije, žele prodati taj svoj deo RTS-a? Ako takav šalter ne postoji, onda iz RTS-a opet šire obmane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija