Šešelj odbio kardiologa zbog nacionalnosti

Optuženi Vojislav Šešelj odbio je da u pritvoru Haškog tribunala bude podvrgnut pregledu srca zato što mu se ne sviđa nacionalnost kardiologa, obelodanio je danas sekretarijat suda u Hagu.

Optuženi Vojislav Šešelj odbio je da u pritvoru Haškog tribunala bude podvrgnut pregledu srca zato što mu se ne sviđa nacionalnost kardiologa, obelodanio je danas sekretarijat suda u Hagu.

Pregled je trebalo da bude obavljen prekjuče po nalogu pretresnog veća, pošto je prošle godina utvrđeno da Šešelj ima srčane tegobe - aritmiju i tahikardiju - zbog kojih je jesenas bio podvrgnut medicinskom zahvatu.

Veće sudije Žan-Kloda Antonetija tada je naložilo da Šešeljevo zdravsteno stanje preispita konzilijum od tri lekara specijaliste "međunarodnog ugleda".

U današnjem podnesku, sekretarijat Tribunala obavestio je sudije da je Šešelja 17. i 18. februara, kao što je bilo i planirano, pregledao prvi specijalista - endokrinolog.

"Optuženi je, međutim, odbio da dozvoli drugom ekspertu, kardiologu, da ga, po planu, pregleda 14. marta ili da pogleda njegov zdravstveni karton, zbog nacionalnosti tog lekara. O odbijanju je optuženi direktno obavestio specijalistu kada je on stigao u pritvor zbog pregleda", piše u podnesku sekretarijata.

Sekretarijat je naglasio da neće imenovati drugog specijalistu da pregleda Šešelja zato što "ne može da prihvati diskriminaciju od strane optuženog" i zbog toga što "ne pravi razliku na osnovu nacionalnosti, poštujući raznolikost kao jednu od temeljnih vrednosti UN".

  • NS

    17.03.2011 12:06
    Šovinista
    I sada neka neko kaže da on nije šovinista i da nije proterivao Hrvate iz Vojvodine!? Taj čovek mrzi sve što nije srpsko!!!
  • boolewar

    17.03.2011 11:27
    Da li je gospodin "Optuženi" čuo nekad za Hipokratovu zakletvu?
  • tiberius

    17.03.2011 09:05
    niko i nista, covek proslosti. cak su i "naprednjaci" okrenuli ledja njegovoj retorici i politicke ciljeve (iako jos uvek pogresne) prilagodili vremenu u kojem zivimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.