Malović: Srbija nije oštećena zbog nagodbe s Cecom

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je da sporazum o priznanju krivice koji je folk pevačica Svetlana Ražnatović sklopila sa Republičkim javnim tužilaštvom, nije štetan za Srbiju.
Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je da sporazum o priznanju krivice koji je folk pevačica Svetlana Ražnatović sklopila sa Republičkim javnim tužilaštvom, nije štetan za Srbiju.

"Sporazumom sa Ražnatovićkom Srbija nije oštećena ni za jedna dinar. Tačnije, suma koju je ona prema sporazumu dužna da uplati, tri puta je veća od one za koju je država oštećena neplaćanjem poreza od transfera fudbalera", rekla je Malović za Politiku. Ona je rekla da je Svetlana Ražnatović priznala krivicu "za nešto što se godinama naslućivalo da se dešava u sportu" i da više nije moguće reći da fudbalska mafija nije postojala.

"Na njeno priznanje krivice gledam kao na kraj jedne agonije koja je trajala osam godina. Mene interesuje zašto je ovaj predmet skoro pet godina stajao u fioci i ko je na tome insistirao", rekla je Malović. Prema njenim rečima, sporazum o priznanju krivice tužilaštvo je ponudilo i Draganu Džajiću koji je takođe okrivljen za zloupotrebu položaja u fudbalskim klubovima, ali da je on to odbio, dok je Zvezdan Terzić bio uskraćen za tu mogućnost jer je dve godine bio u bekstvu.

Ona je rekla da je zadovoljna prvostepenim kaznama koje je sud izrekao vođi oragnizacije "Obraz" i ostalim optuženima za nerede i incidente na manifestaciji Parada ponosa, pored ostalog i zbog toga što je taj predmet završen za tri meseca. "Ovom presudom poslata je jasna poruka da je srpsko pravosuđe spremno da pruži adekvatan odgovor na sve vidove nasilja. Presuda je ukazala da se nasilje koje se desilo na Paradi ponosa ne toleriše, čime je ostvarena generalna prevencija", rekla je Malović.
  • 23.04.2011 08:36
    1
    Najverovatnije nije ostecena Malovicka i jos di po koji iz njene garniture,nije ni zemlja ogranicena granicama a zvana Srbija, ali JESTE ostecena Srbija sa svim svojim gradjanima, a to ce se tek kasnije videti a gradjani osetiti,....ali sta je to NJIH briga, glavno da je LOVA legla, za ostalo, "Sve ce to narod pozlatiti"
  • Lala

    22.04.2011 19:11
    Država to su oni, a njih je Ceca podmazala ostatkom novca koji je pokrala, tako da po njima država nije oštećena.
  • Kentaur

    22.04.2011 17:12
    Perspektiva
    Ovom nagodbom Srbija je oštećena moralno i materijalno. Najviše moralno. A perspektive ovakve zakonske mogućnosti, u uslovima potpuno korumpirane "države", više su nego opasne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.